Reținut de polițiști pentru părăsirea locului accidentului

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on ianuarie 08, 2019 with No Comments

Polițiștii Biroului Rutier au reținut un bărbat care a părăsit locul unui accident fără încuviințarea organelor de poliție.

Ieri, în jurul orei 11,30, un bărbat a condus un autoturism pe strada Andrei Mureșanu, iar la intersecție cu Bulevardul Revoluției a susprins și accidentat ușor un bărbat de 49 de ani, din Arad, angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, după care a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție.

În urma verificărilor efectuate, la scurt timp după incident a fost identificat și depistat conducătorul auto vinovat, în persoana unui bărbat de 49 de ani, din Arad. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,86 mg./l. alcool pur în aerul expirat, conform procedurii fiind dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

 

 

Infracțiuni rutiere

 

Polițiștii Biroului Rutier cercetează doi tineri pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.

A fost depistat un tânăr de 27 de ani, cetățean Kosovar, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu. La intersecție cu strada Miron Costin acesta nu a respectat semnificația culorii roșu a semaforului electric, fiind depistat de polițiști. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu are dreptul de a conduce pe teritoriul României.

Tot fără drept de a conduce a fost depistat ieri, în municipiu, pe strada Hunedoarei, un tânăr de 31 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism cu valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii expirată din luna decembrie 2018.

Pe numele celor doi tineri au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației.

 

 

Polițiștii rutieri în acțiune

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 117 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 34.000 de lei.

Dintre acestea, 26 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 91 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere.

No Comments

Comments for Reținut de polițiști pentru părăsirea locului accidentului are now closed.