Reprezentanţii ADR Vest au făcut un tur de forţă la obiectivele din Arad (FOTO-VIDEO)

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , , ,

Published on mai 27, 2014 with No Comments

Reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională  Vest (ADR Vest) au organizat marţi un tur în teren a mai multor obiective, însoţiţi de reprezentanţii mass-media. ADR Vest a reuşit de-a lungul timpului prin Regio – Programul Operaţional Regional să atragă o grămadă de fonduri europene, bani nerambursabili cu care a realizat o serie de proiecte, de la case de copii sau centre pentru vârstnici până la proiecte de infrastructură sau afaceri în mediul privat

„Aradul este primul judeţ din regiune în care începem aceste tururi. Aici s-au obţinut finanţări pentru proiecte cu puternic impact social, de infrastrucură, cum a fost reabilitarea centrului vechi, sau a podului Traian, reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe sau realizarea de piste de bicilete. Am vrut să arătăm că există şi proiecte care se adresează celor mai puţin favorizaţi”, ne-a declarat Miruna Viţcu, directorul direcţiei de comunicare din cadrul ADR Vest.

Primul obiectiv vizitat a fost Complexul de Educaţie Interculturală pentru copii şi tineret Curcubeu. Au fost prezenţi; viceprimarul Levente Bognar şi Erica Stark – directorul DDAC.  Printr-un proiect care a beneficiat de o finanţare nerambursabilă de 531.746,57 lei, s-a reabilitat, modernizat şi dotat a clădirea complexului. Tot aici s-au diversificat a serviciile sociale destinate copiilor şi tinerilor cu risc social proveniţi în special din familii de romi.

A urmat apoi o vizită la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Pecica. Centrul este proprietatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad. Cu fonduri nerambursabile de 2.869.303,38 lei, aici s-a reabilitat şi extins centrul, implicit s-au îmbunătăţit condiţiile de viaţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi, precum şi creşterea gradului de sensibilizare a populaţiei în ceea ce priveşte problematica specială a persoanelor cu dizabilităţi. Odată cu finalizarea acestui proiect s-a reuşit creşterea cu 8% a numărului de persoane cu dizabilităţi care beneficiază de infrastructura pentru servicii sociale.

Au fost prezentate de către primarul localităţii Pecica, Petru Antal proiectele de modernizare a Centrului Urban Pecica, care beneficiază de 22.163.205,39 lei nerambursabili, bani care au mers pe reabilitarea a 18 străzi, a parcărilor, la semnalizarea stradală, amenajarea de piste de biciclete, amenajarea de zone verzi şi dotarea cu mobilier stradal. Nu în ultimul rând, a fost vizitată, o societate privată din Pecica unde, prin fondurile atrase (200.000 de euro nerambursabili), s-a construit o fabrică de peleţi şi brichete de rumeguş un combustibil ecologic cu un randament mare şi un cost redus cu 50 la sută.

 

[nggallery id=177]

 

No Comments

Comments for Reprezentanţii ADR Vest au făcut un tur de forţă la obiectivele din Arad (FOTO-VIDEO) are now closed.