Pușcați în aripă (editorial)

Written by admin. Posted in Editorial

Tagged: , ,

Published on februarie 11, 2016 with No Comments

titca

scris de: Cristian Țițca

Câteodată stau și mă gândesc cum lucrează Dumnezeu cu mintea parlamentarului român, atunci când acesta screme legi? Pentru că un lucru e clar: parlamentarii români sunt în marea lor majoritate lipsiți de darul inteligenței, așadar știința lor nu e izvorâtă din studiu. În concluzie, știința lor e musai să fie relevată! Adicătelea le toarnă cineva cu tolcierul în cap știință, de undeva din Absolut.
Păi dacă se face o lege despre interzicerea creșterii peștilor ornamentali de luptă, nu e normal să fie consultați și cei din Asociația Crescătorilor de Pești din România? E normal, că doar lor li se adresează legea! Dacă se face un proiect de lege pentru anularea datoriilor la zi din birturile patriei, nu e normal ca parlamentarul român să se consulte și cu Asociația Birtașilor și cu Federația Patronatelor Băutorilor pe Datorie de la Sate și Orașe? E normal!
Încerc să îmi explic ce a fost în capul lui Dragnea, liderul PSD, atunci când a scos la imprimantă ediția princeps a proiectului de lege privind defăimarea socială? Cum a procedat? L-a citit doar pentru el, ghemuit, ascuns după ficusul din colțul biroului, după care l-a trimis direct la votat șoptind printre dinți: ,,Na! `tu-vă gura voastră de societate civilă, ziariști și feisbuchiști!”? Sau, conform scenariului doi, a așezat paharele cu apă minerală și frusecurile pe masa de ședință așteptând să vină la consultări pentru a vedea proiectul asociațiile profesionale ale ziariștilor, reprezentanții din România a rețelelor de socializare și specialiștii în comunicare? Mai mult ca sigur, prima variantă e corectă. Și iaca așa s-a pornit scandalul național de a ajuns Dragnea cel mai înjurat român în viață. Într-un an electoral cu două runde de alegeri, să te împuști în picior la începutul cursei nu e tocmai cel mai inteligent lucru. Nu e așa? Și uite că Dragnea a făcut-o și pe asta!
Dar stați liniștiți că nici în tabăra adversă, la liberali, lucrurile nu stau mai bine. Și ăștia au avut niște neuroni de pus la muncă. Așa a apărut un proiect de lege al sănătății conform căruia dacă nu ți-ai diagnosticat boala înainte, adio tratament gratuit! Pa! În ziua în care au anunțat tâmpenia le-a sărit în cap toată presa scrisă și vorbită din țara lui Păcală. În loc să dreagă busuiocul, Alina Gorghiu și Eugen Nicolăescu (acești Mihaela și Azorel ai politicii naționale) s-au apucat să ne spună că cică prevenția e mai ieftină decât tratarea. Că atâta îi duce mintea! Păi la un calcul rapid, făcut fără acces la datele statistice, dacă timp de un an, cu tot cu zile lucrătoare, populația Aradului s-ar duce să își facă analizele oncologice, ar trebui să fie verificați zilnic peste o mie de oameni! Unde? Asta e altă problemă. Mihaela și Azorel nu s-au mai gândit și la asta. Unde mai pui că Alina a anunțat oficial pe surse faptul că e gravidă. Păi, soro, o să îl naști și crești pe banii tăi, pentru că la analizele de anul trecut nu a reieșit că procreezi! Când Ceaușescu a legiferat alimentația rațională, adică mâncatul pe cartelă și statul la cozi pentru alimente, nu a argumentat prin starea proastă a agriculturii și a economiei. A explicat savant că noul tip de alimentație rațională va preveni apariția bolilor de inimă, că e o luptă împotriva obezității infantile, etc. Adică tot prevenție. Cu un așa proiect legislativ au reușit și liberalii să se împuște, la rândul lor, în picior. Din spirit de fair-play, probabil, pentru echilibrarea cursei electorale.
Nu știu ce să mai zic… Parcă au înebunit toți. Să dai cu piatra în Parlament și tot nu nimerești un senator sau deputat mai de Doamne-ajută. Ăștia nu fac legi. Ăștia comit legi! Habar nu au ce se întâmplă în țară. Habar nu au care sunt nevoile stringente ale populației, ale mediului de afaceri, ale prestatorilor de servicii… Nimic, nimic, nimic. Dar, ca să pară că nu stau degeaba în obștea țării, vin cu idei din astea crețe.
Se apropie alegerile locale și uite că aici lucrurile se schimbă. Cei din teritoriu cunosc mai bine lucrurile decât cei din București. După ieșirile din ultimul timp ale lui Falcă am tras concluzia că tema principală de campanie a sa va fi ceva de genul: ,,Lăsați banii arădenilor să rămână arădenilor”. Adică DESCENTRALIZARE și REGIONALIZARE! Un subiect care fac pariu că îi va aduce voturi. Dar, din păcate, teme precum descentralizarea și regionalizarea sunt de discutat la nivel național! Și nu se întâmplă așa. La București neuronii parlamentarilor sunt ocupați cu cenzura și interzicerea dreptului la asistență medicală.

No Comments

Comments for Pușcați în aripă (editorial) are now closed.