Punct de vedere al Primariei Arad referitor la taxe și impozite

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on mai 18, 2023 with No Comments

Ca urmare a apariției în spațiul public a unei informări eronate privind taxele și impozitele pe anul 2024, Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări: acestea NU au fost propuse spre mărire.

Stabilirea impozitelor și taxelor locale se realizează potrivit art. 489 și art. 491 din Codul Fiscal, care prevede că la unele puncte indexarea se face în raport cu rata inflației. Prin urmare, legea ne-a impus ca pentru anul 2023, indexarea acestora să se realizeze conform ratei inflației de 5,1%, aferentă anului 2021. Pentru anul 2024 am fost obligați prin lege să facem indexarea raportată la rata inflației de 13,8% aferentă anului 2022.

În concluzie Primăria NU majorează dările pe care arădenii trebuie să le achite, singurele modificări care se fac în acest sens sunt stabilite exclusiv printr-un act legislativ emis de către Parlamentul României.

Suplimentar, considerăm că deontologic, dar și pentru o informare cât mai corectă, transparentă, publicațiile mass-media să solicite un punct de vedere al Primăriei Municipiului Arad în realizarea materialelor care țin de instituția noastră.

No Comments

Comments for Punct de vedere al Primariei Arad referitor la taxe și impozite are now closed.