Problema salubrizării menajere, rezolvată “de îndată”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 20, 2018 with No Comments

Consilierii locali municipali s-au reunit vineri, 20 aprilie 2018, în şedinţa extraordinară, cu 5 proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. În timp ce proiectul privind reglementarea serviciului de „Întreținere și amenajare spații verzi din Municipiul Arad” a fost adoptat, cele care vizau contractul de salubrizare menajeră din Arad era imposibil să treacă în contextul în care consilierii municipali PSD-ALDE au refuzat să participe la şedinţă, invocând faptul că nu au primit clarificările necesare în legătură cu acest contract.

În contextul absenţei majorităţii necesare pentru aprobarea unor proiecte de acest gen, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a propus organizarea unei şedinţe de îndată în care au fost supuse votului respectivele proiecte, însă sub forma propusă de Ministerul Mediului. Edilul Falcă s-a adresat în urmă cu câteva zile ministerului pentru a primi o soluţie care să prevină blocarea întregului proiect şi implicit pierderea de către judeţul Arad a 30 de milioane de euro.

Am informat Ministerul Mediului de gravitatea situaţiei înregistrate la Arad şi  evident că am întrebat ce trebuie să facem. Până marţi, dacă nu trec proiectele se pierd 30 de milioane de euro! …Dacă o zonă nu încheie un contract, se anulează tot. Conştient de acest risc am cerut sprijin Ministerului care ne-a recomandat să facem următoarele proceduri.”, a explicat primarul Gheorghe Falcă.

Astfel în şedinţa de îndată, consilierii prezenţi  au fost de acord (mai puţin independentul Marin Lupaş care s-a abţinut ) cu mandatarea primarului Gheorghe Falcă pentru a vota în Adunarea Generală a Asociaților din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Arad, în numele și pe seama Municipiului Arad. Astfel,  primarul  Gheorghe Falcă va fi prezent luni, 23 aprilie 2018,  la o ședință ADI, în care va vota contractul semnat cu firma RETIM.

Cel de-al doilea proiect al şedinţei de îndată privea integrarea depozitului ecologic în Sistemul integrat de gestionare a deșeurilor în județul Arad pentru reglementarea activității de depozitare/neutralizare a deșeurilor. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem integrat de gestionare a deșeurilor în județul Arad este mandatată să urmărească și să monitorizeze executarea contractului nr.6863/2002 încheiat cu FCC Environment România S.R.L. şi este obligată să asigure depozitarea deșeurilor din Județul Arad numai în depozitul ecologic realizat de concesionar. Aria de depozitare a deșeurilor municipale în depozitul ecologic S.C. FCC Environment România S.R.L se extinde pe întreg Județul Arad. Odată cu aprobarea acestui proiect, s-a încheiat întreg ciclul de colectare-transport-depozitare a gunoiului menajer .

 

 

No Comments

Comments for Problema salubrizării menajere, rezolvată “de îndată” are now closed.