Florin Tripa : PSD introduce, de la 1 iulie, măsuri cu impact pozitiv major asupra vieții românilor

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on iulie 02, 2018 with No Comments

Deputatul PSD Florin Tripa, membru al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, remarcă impactul pozitiv în societatea românească pe care le vor avea o serie de măsuri importante adoptate de către Executiv. Este vorba în primul rând despre majorarea veniturilor pensionarilor, măsură ce a intrat în vigoare de la 1 iulie și despre ieftinirea cu 3,5% a curentului electric livrat populaţiei.

„Promisiunile formulate în campania electorală, puncte cuprinse în Programul de Guvernare social-democrat, își găsesc acoperirea în măsurile concrete ale Guvernului de a crește nivelul de trai al românilor. Astfel, de la 1 iulie 2018, valoarea punctului de pensie va fi majorată cu 10 la sută, respectiv de la 1.000 lei la 1.100 lei. Drept urmare, toate pensiile din sistemul public vor crește în aceeași măsură, deci cu 10 la sută. Pensionarii din sistemul public, care primesc pensia prin ”Poștă”, vor simți această majorare mai devreme decât până acum. Din iulie 2018, plata pensiilor de către factorul poștal se face în intervalul 1-15 al fiecărei luni, și nu în perioada 14-28, cum se efectua anterior. Tot din iulie, și indemnizația socială, acordată pensionarilor cărora li se cuvine o pensie foarte mică în raport de stagiul de cotizare, va crește de la 520 lei la 640 lei. Nu în ultimul rând, începând de luna viitoare și indemnizația de însoțitor pentru persoanele care au grijă de un pensionar de gradul I va urca de la 800 lei la 880 lei.

O altă măsură extrem de importantă vizează ieftinirea cu 3,5% a curentului electric livrat populaţiei. Suplimentar, survin modificări benefice pentru populație în sectorul energetic, și anume introducerea, de la 1 iulie, a furnizorului de ultimă instanţă opţional. Mai exact, conform noilor proceduri, consumatorii pot schimba acum furnizorul lor tradiţional. Este pentru prima dată când acest lucru este posibil în România. Astfel, se creează o competiţie şi pe piaţa reglementată de energie, iar oamenii pot alege compania care le oferă cel mai mic preţ.”, afirmă deputatul PSD de Arad Florin Tripa.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Florin Tripa : PSD introduce, de la 1 iulie, măsuri cu impact pozitiv major asupra vieții românilor are now closed.