primarul Municicipiului Arad, dl.Gheorghe Falcă, a primit vizita d-nei Sabah El Mansouri, membru al parlamentului din Maroc

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 25, 2013 with No Comments

Sâmbătă, 23 noiembrie, primarul Municicipiului Arad, dl.Gheorghe Falcă, a primit vizita d-nei Sabah El Mansouri, membru al parlamentului din Maroc și viceprimar al orașului Marrakech. La întâlnirea cu primarul Aradului, oficialul marocan a fost însoțit de președintele Universității de Vest Vasile Goldiș, dl.prof.univ.dr.Aurel Ardelean și de dr.Ahmed El Mansouri, profesor asociat la Facultatea de Medicină a UVVG Arad.

În cadrul întrevederii, doamna deputat a ținut să transmită primarului bunele impresii ale studenților marocani despre Arad și a exprimat multe mulțumiri pentru prietenia și ospitalitatea cu care aceștia au fost primiti și integrați în comunitatea arădeană. Doamna El Mansouri a subliniat faptul că relațiile dintre Maroc și România sunt foarte importante pentru țara sa. Domnia sa a explicat faptul că una din prioritățile Marocului este asigurarea serviciilor medicale, iar sub acest aspect  România acordă un mare sprijin prin  programele de studii deschise tinerilor marocani și prin nivelul înalt de pregătire pe care îl oferă viitorilor medici.

Bunele impresii cu privire la oraș și la mediul universitar arădean au fost împărtășite și de prof.dr.El Mansouri, care a vorbit despre spitalul care se va realiza în orașul marocan Marrakech, proiect pus la punct în colaborare specialiștii de la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad. Dr,El Mansouri a  precizat că parteneriatul în domeniul medical dintre Marrakech și Arad va continua prin schimbul de specialiști iar oficialii marocani sunt interesați să  dezvolte relațiile cu Aradul și in alte domenii.

La rândul său, primarul Aradului le-a spus oaspeților că numărul tot mai mare al studenților străini este o recunoaștere pentru învățământul arădean dar și un plus pentru oraș, asigurându-i că municipalitatea  susține demersurile mediului universitar pentru parteneriate externe și pentru a atrage în continuare la studii tineri din străinătate. Dl.Gheorghe Falcă i-a surprins în mod plăcut pe oaspeții marocani prezentându-le cîteva date istorice inedite cu privire la prezența unor militari marocani în Arad, la sfârșitul Primului Război Mondial, în cadrul trupelor franceze. Datele au fost descoperite recent de specialiștii trimiși de Primărie să studieze documentele din arhivele vieneze referitoare la Cetatea Aradului .

No Comments

Comments for primarul Municicipiului Arad, dl.Gheorghe Falcă, a primit vizita d-nei Sabah El Mansouri, membru al parlamentului din Maroc are now closed.