Primarul Gheorghe Falcă spune că problema Cetăţii Aradului e ca şi rezolvată

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on mai 23, 2013 with No Comments

Astăzi într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a prezentat concluziile întâlnirii pe care a avut-o la Bucureşti, cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale și ai Statului Major General pe tema transferului Cetății Aradului în administrarea locală.

Edilul şef al Aradului a precizat că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o marți la Ministerul Apărării cu ministrul-secretar de stat Vasile Costea și cu Șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, au fost reanalizate toate aspectele legate de prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1100/2010 care reglementează condițiile de transfer al Cetății către Municipiul Arad.

„Responsabilii Ministerului și Armatei au apreciat că Municipiul Arad și-a îndeplinit toate obligațiile, respectiv a predat către Minister 10 hectare de teren pentru amenajarea unui poligon de instrucție, a transmis în ianuarie 2011 către ANL terenul și documentația de urbanism în vederea construirii de către ANL a unui număr de 250 (128+136) de locuințe pentru cadrele militare şi a întocmit documentația pentru reabilitarea cazarmei din Gai”, a declarat primarul Falcă. Acesta a mai afirmat: „După ce au reanalizat documentația, reprezentanții militari au concluzionat că în proiectul inițial pentru cazarma Gai sunt cuprinse și investiții pe care ar trebui să le realizeze Ministerul (construcții noi), nu doar reabilitarea clădirilor existente în incinta cazarmei de către municipalitate. În aceste condiții, și având în vedere existența unei decizii a CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Țării) care impune mutatea UM din Cetate, responsabilii Armatei s-au arătat interesați de a păstra oferta municipalității, respectiv oportunitatea de a beneficia de lucrări în valoare de aproximativ 7 milioane de euro executate de Primăria Arad la cazarma din Gai”.

Primarul Aradului a afirmat că reprezentanții MApN vor prezenta ministrului aceste concluzii și vor propune promovarea unei noi Hotărâri de Guvern care să stabilească modificările de care este nevoie în proiectul de modernizare care vizează cazarma din Gai. „Adoptarea acestui nou act normativ ar permite continuarea imediată a procedurilor pentru executarea lucrărilor și ar oferi și militarilor oportunitatea de a se muta în condiții moderne în timp relativ scurt. Sper ca la sfârşitul anului 2015, sau începutul anului 2016, să primim această Cetate şi să o folosim în interesul municipiului Arad, accesând fonduri europene pe componeta istorică”, mai declară primarul.

 

No Comments

Comments for Primarul Gheorghe Falcă spune că problema Cetăţii Aradului e ca şi rezolvată are now closed.