Primarul Gheorghe Falcă, critică aspru „revoluţia fiscală”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on noiembrie 09, 2017 with No Comments

Am regretul că munca noastră de 10 ani e ştearsă cu buretele din punct de vedere al veniturilor şi al posibilităţilor de dezvoltare printr-o decizie politică de neînţeles. Este poate cea mai grava decizie luată de un Guvern al României” a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă în cadrul conferinţei de presă susţinute joi, 9 noiembrie 2017. Temă întâlnirii cu reprezentanţii mass media a fost „revoluţia fiscală” a Guvernului României şi impactul pe care-l va avea aceasta asupra dezvoltării oraşului începând cu anul 2018.

În deschiderea conferinţei de presă, edilul a prezentat situaţia veniturilor generate de dezvoltarea Aradului în ultimii 10 ani, explicând cum va fi afectat bugetul local odată cu scăderea impozitului pe venit.

În 2008, valoarea totală a impozitului pe municipiul Arad era de 239 milioane de lei, din care reveneau municipalităţii 112 milioane lei. Aproape 10 ani mai târziu, Aradul are o valoare totală a impozitului de aproape 409 milioane lei, şi o sumă încasată de 190 milioane lei. Prin ceea ce face Guvernul României, prin modificarea codului fiscal ne întoarcem în 2018 la 117 milioane de lei, bani care vin spre municipiul Arad, adică exact banii pe care îi primeam în 2008. Ne întoarcem, de fapt, cu zece ani în urmă, luându-ne agoniseala, munca, dezvoltarea pe care am făcut-o noi”, a precizat edilul.

Primarul Falcă estimează că, după scăderea impozitului pe venit, de la 16 la 10%, sumele care ajung la Primăria Arad din acest bir vor scădea cu 12-20 de procente în 2018, faţă de 2017. Cu alte cuvinte, Aradul va pierde în fiecare an 16 milioane de euro.

Ce se poate face intr-un oraş cu 16 milioane de euro? Un pod peste Mureş, se pot izola termic 40 de blocuri în fiecare an, 16 milioane de euro sunt banii investiţi de exemplu în Sânicolau pentru introducerea canalizării şi modernizarea infrastructurii rutiere.

Primarul Gheorghe Falcă speră ca „aceste mari greşeli faţă de cetăţenii din România, faţă de economia românească, faţă de oamenii harnici” să nu rămână netaxate de electorat cu ocazia proximelor alegeri.

No Comments

Comments for Primarul Gheorghe Falcă, critică aspru „revoluţia fiscală” are now closed.