Măsuri preventive şi de intervenţie dispuse de Administraţia Bazinală de Apă Mureş în urma fenomenelor hidrologice

Written by admin. Posted in Top News, Utile

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 05, 2013 with No Comments

Administraţia Bazinală de Apă Mureş, a dispus  măsuri pentru întărirea monitorizării nivelurilor râurilor, supravegherii lucrărilor cu rol  de apărare şi de exploatare a acestora în regim de ape mari, în vederea atenuării şi tranzitării debitelor mărite. Totodată, au fost luate măsuri pentru pregătirea stocurilor de apărare cu materiale şi echipamente, iar  echipele subunităţilor teritoriale ale Administraţiei Bazinale de Apă Mureş sunt pregătite să intervină la lucrările hidrotehnice din administrare, în zonele, în care, se vor semnala situaţii deosebite.

Se recomandă autorităţilor locale să întreprindă prin serviciile de voluntari, măsuri preventive de curăţare a şanţurilor şi rigolelor, să verifice şi să îndepărteze  plutitorii din zona secţiunilor podurilor şi podeţelor pentru reducerea efectelor inundaţiilor cu caracter local.

Administraţia Bazinală de Apă Mureş recomandă populaţiei să urmărească atenţionările şi avertizările prezentate de mass-media, să evite activităţile în zona cursurilor de apă aflate sub avertizare şi să respecte indicaţiile reprezentanţilor Inspectoratulor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

Vă informăm că, până la ora actuală, în judeţul Arad şi Timiş, în aria de activitate a Sistemului de Gospodărirea Apelor Arad, debitele râului Mureş sunt puţin peste valorile debitelor lunare multianuale.

Precizăm faptul că nu au fost depăşite cotele de apărare pe râul Mureş.

Până la această oră, nu a fost înregistrată nicio problemă în funcţionarea lucrărilor hidrotehnice, acestea comportându-se în condiţii de siguranţă

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor înregistrate şi prognozate, vom reveni cu informaţii suplimentare.

No Comments

Comments for Măsuri preventive şi de intervenţie dispuse de Administraţia Bazinală de Apă Mureş în urma fenomenelor hidrologice are now closed.