Primarul Gheorghe Falcă a prezentat raportul anual de dezvoltare economică, socială şi de mediu a municipiului în anul 2012

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 25, 2013 with No Comments

Joi, înaintea ședinței Consiliului Local, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a prezentat, raportul anual de dezvoltare economică, socială şi de mediu a municipiului în anul 2012, ocazie cu care a amintit mai multe investiţii care s-au derulat în oraș, cu fonduri europene.

Primarul a susţinut că unele proiecte de investiţii, începute în anii trecuți, printre care modernizarea reţelelor termice în municipiu, modernizarea Parcului Pădurice, etapa a II-a, şi reabilitarea unor blocuri, au rămas fără finanţare din partea Guvernului, urmând să fie continuate cu fonduri locale și europene.

„În anul 2004, Aradul era pe ultimul loc într-un top al oraşelor cu reţele termice nemordenizate. Am reuşit să facem investiţii în acest sens, însă, anul trecut, o parte dintre fonduri au fost tăiate. În ceea ce priveşte reabilitarea termică a blocurilor, există facturi din anul 2011, pentru lucrări executate, care nu au fost decontate de Guvern. De asemenea, s-a tăiat finanţarea etapei a doua de modernizare a Parcului Pădurice, care trebuia să fie făcută cu bani din Fondul de Mediu, investiţie pe care o vom continua din bugetul local”, a spus Gheorghe Falcă.

Dintre investiţiile finalizate anul trecut, primarul a menționat unele realizate cu fonduri europene, printre care reabilitarea centrului istoric al Aradului, care a inclus şi reabilitarea Podului Traian (în valoare de 54.649.323 lei), modernizarea transportului urban în municipiu, etapa a II-a (8,72 milioane euro), reabilitarea zonelor cu deficienţe majore la canalizarea menajeră, derulat cu fonduri de la Banca Mondială (70 milioane euro).

De asemenea, la capitolul investiţii din fonduri europene, Falcă a menționat finalizarea reamenajării Parcului Pădurice, dar şi reabilitarea Colegiului Național „Moise Nicoară“, cea mai mare investiţie în învățământ din ţară, derulată cu fonduri europene, care este în curs de finalizare. Valoarea acestui proiect este de 35.619.000 lei.

Dintre investiţiile realizate cu fonduri de la bugetul local, primarul a enumerat restaurarea sălii festive din Palatul Administrativ, relocarea clădirii Direcţiei Fiscale, modernizarea clădirilor Colegiului Tehnic de Protecţia Mediului, Liceului Sportiv, modernizarea stadionului Gloria, modernizarea Ştrandului Neptun şi construirea sălii de sport de pe strada Voinicilor.

Primarul Aradului a mai accentuat faptul că tânăra generaţie nu este pregătită în funcţie de evoluţia industriei, astfel că oferta instituţiilor de învăţământ ar trebui adaptată de urgenţă.

În cadrul raportului, edilul şef al Aradului a dat informaţii despre starea de sănătate a populaţiei, cultură şi mediu.

No Comments

Comments for Primarul Gheorghe Falcă a prezentat raportul anual de dezvoltare economică, socială şi de mediu a municipiului în anul 2012 are now closed.