Primarul din Şimand, la un an de mandat. Accent pe dezvoltarea infrastructurii

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iulie 25, 2013 with No Comments

Primarul comunei Şimand, liberalul Florin Dema, şi-a prezentat într-o conferinţă de presă bilanţul primului an scurs din actualul mandat, unul din care reiese că principala precupare a administraţiei pe care o conduce a fost dezvoltarea infrastructurii.

Astfel, primarul a anunţat că, la capitolul drumuri, în această perioadă a fost asfaltată o porţiune de 2184 metri de drum, în valoare de 535.000 de lei, s-a pietruit o suprafaţă de 2,1 km de drum, s-au finalizat lucrările la drumul de legătură cu Satu Nou, în valoare de 80.000 de lei şi au fost întreţinute alte drumuri din comună, prin plombări în valoare de 80.000 de lei. În ceea ce priveşte trotuarele, Florin Dema a menţionat că acestea sunt în curs de execuţie, valoarea lucrărilor fiind de 80.000 de lei. Edilul a dat atenţie şi educaţiei, la şcoala cu clasele I-IV din Şimand fiind executate lucrări de renovare în valoare de 50.000 de lei. Nici latura sportivă nu a fost ocolită de administraţia locală, în acest sens fiind amenajat un teren de sport în valoare de 28.000 de lei. De asemenea, au fost amenajate parcarea şi parcul din faţa primăriei, printr-o investiţie de 48.000 de lei.

„Am încercat, atât cât ne-a permis bugetul, să mergem pe o dezvoltare echilibrată în comună, adică să facem câte ceva în cât mai multe domenii. Sperăm ca, în continuare, să facem şi mai multe pentru locuitori şi pentru creşterea calităţii vieţii acestora. În acest sens, am depus un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice o cerere de finanţare pentru două străzi, în lungime de 2,7 kilometri”, a declarat primarul Florin Dema.

Acesta a mai precizat că, până la sfârşitul anului, se vor finaliza şi lucrările de construcţie a unei capele mortuare în cimitirul ortodox din localitate.

 

No Comments

Comments for Primarul din Şimand, la un an de mandat. Accent pe dezvoltarea infrastructurii are now closed.