Nu fă mișcare doar că vine vara și trebuie să arăți bine dezbrăcat!

Written by admin. Posted in Sport

Tagged: , , , , ,

Published on martie 24, 2016 with No Comments

 

merisca tepu

Doctorul și artistul Dan Merisca a ținut din nou să ne uimească cu noile sale descoperiri. De data aceasta din domeniul mișcării, a sportului, fără de care sănătatea și armonia corporală ar avea de suferit. L-am întâlnit la sala de „Pure Fitness Arad”, unde alături de instructorul său personal Sebastian Țepurică muncea la armonizarea corpului, a mușchilor și de ce nu și a minții. Se știe că prin sport se dezvoltă armonios corpul, mușchii dar și mintea grație vorbei „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”.

„Sunt foarte încântat să-l am alături de mine pe instructorul meu personal Sebastian Țepurică cu care încep să învăț o serie de mișcări noi care mă ajută foarte mult la menținera și modelarea corpului. Am primit o serie de sfaturi în ceea ce privește sportul, mișcarea în sine dar și alimentația sănătoasă fără de care degeba te chinui la sală. Vreau ca și cei care încă din anumite motive, nu vor să frecventeze sala de fitness să asculte câteva din recomandările instructorului meu Sebastian Țepurică” ne-a spus transpirat, Dan Merisca

Nu trebuie să mergi la sală doar că se apropie vara și trebuie să arăți bine dezbrăcat

„Pentru cei care nu mă cunosc, numele meu este Sebastian Țepurică și sunt instrucor de fitness la „Pure Fitness Arad” Sunt un om care a făcut sport toată viața lui și care lucrează cu oamenii care nu au practicat sportul niciodată, până să înceapă să lucreze cu mine. Motivele sunt din cele mai diversificate; „nu am timp”, „lucrez până târziu” sau „ce rost are să fac sport că dacă mă las mă îngraș din nou”. Aceste așa numite slogane pentru cei care nu vor să facă sport, le aud săptămânal. Un lucru este adevărat! După ce te lași de sport, corpul tău are tendiința de a lua proporții, de a acumula țesut adipos sau în cazul femeilor retenția de apă, pentru că organismul care face mișcare, sport, arde o serie de calorii. Odată de ai încetat să faci sport aceste calorii nu vor mai fi consumate și te vei trezi cu depuneri de grăsime pe coapse, talie, brațe, depinde de structura fiecărui organism. Ideea nu este să faci sport pentru că vine vara și trebuie să mergi pe ștrand sau la plajă sau că vine Crăciunul și voi consuma acele produse care conțin în exces calorii. Sportul trebuie făcut minim de trei ori pe săptămână, trebuie încadrat în orarul fiecăruia. Sportul pune în mișcare toate funcțiile organismului. De exemplu făcând sport, inima lucrează la capacitatea ei maximă, după cum se știe acest organ este unul format din mușchi, așa că trebuie lucrată la fel ca orice mușchi din corp. La fel trebuie lucrate toate încheieturile care prin mișcare își păstrează mobilitatea. Prin mișcare transpirăm și astfel eliminăm toxinele din corp.

Niciodată nu trebuie să ne mulțumim cu ce facem, tot timpul trebuie să ne auto depășim, să ne menținem sănătoși și normal să și arătăm bine.

Odată ce intăm într-o sală de sport sau fitness obiectivul nostru suprem este să arătăm din ce în ce mai bine, brațe mari, spate lat, abdomen plat…etc. Dar niciodată nu trebuie să exagerăm cu o anumită grupă de mușchi pentru a putea să oferim corpului un aspect proporțional. Cel care face sport trebuie să aibă încredere de sine, care pot spune că este cheia succesului. Trebuie să descoperim limite noi dar repet cel mai important este să ne auto depășim, să ne gândim că pentru asta facem sport.

Sportul fără o alimentație adecvată, se face degeaba. Dacă vrem să arătăm bine, sportul să-și aibă rostul trebuie să alimentăm corpul cu nutrienți adecvați. Se știe că cel mai mare dușman al abdomenului sunt carbohidrații, dar în special carbohidrații simplii (ketchup, sucul acidulat, produsele fast-food, pâine, dulciurile, în general produsele procesate). Un alt dușman este zahărul, doza maximă pe zi ar fi de 25 de gr. (șase ligurițe). Trebuie să învățăm să facem diferența între zahărul adăugat și cel care apare în mod natural în alimente precum fructele și legumele, zahărul găsit în acesttea este unul sănătos iar în acestea pot fi găsite fibre și micronutrienți. În alimentația zilnică nu poate lipsi 2-3 fructe sau legume, alimentul acesta bogat în fibre, carbohidrați complex (buni). La fel sunt indicate cerealele integrale, ovăz, grâu, porumb, orez, legume cum ar fi; fasolea,mazăre,linte,varză, conopidă, morcovi. La fel benefice sunt semințele, nucile sau fructele cum ar fi; prune, banane, căpșuni, struguri, mere, pere. Toate acestea sunt sursa de energie a organismului, creierului, sistemului muscular și a sistemului nervos” a declarat Țepurică

Convenție de Fitness

pure

Sâmbătă, 26 martie între orele 10.00 și 18.00 la Sala Sporturilor „Victoria” din Arad se va desfășura prima ediție a Convenției de Fitness din Arad. În cadrul acestui eveniment 10 antrenori vor promova sprtul, mișcarea și sănătatea, ce înseamnă mișcare, toate acestea prin 10 antrenamente diferite și opt ore de sport. Se vor regăsi și standuri cu diferite produse nutritive naturale, cum ar fi NUTRILITE. Cei prezenți vor putea participa la o tombolă cu premii dar nu în ultimul rând vor avea o experiență frumoasă în domeniul fitnessului. Organizatorii garantează celor novici în ale fitnessului că după ce vor asista la prima Convenție de Fitness cu siguranță nu vor lipsi nici la cea de-a doua.

program

Vă așteptăm cu drag!

No Comments

Comments for Nu fă mișcare doar că vine vara și trebuie să arăți bine dezbrăcat! are now closed.