Primarul Călin Bibarț: „Sunt convins că se va găsi o soluție, astfel încât Aradul să-și păstreze acest imobil de referință”

Written by admin. Posted in Cultura

Tagged: , , ,

Published on martie 15, 2021 with No Comments

Sunt convins că se va găsi o soluție mai mult decât onorabilă, astfel încât Aradul să-și păstreze acest imobil de referință”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț în cadrul conferinței de presă susținută luni, 15 martie 2021, alături de reprezentantul societăţii civile, Gheorghe Schwartz.

Ministerul Culturii şi Consiliul Județean Arad s-au spălat pe mâini în ceea ce priveşte situația clădirii Teatrului vechi. Insist ca proprietarii clădirii să se gândească serios dacă vor să doneze imobilul către comunitatea arădeană, având în vedere că zeci de ani au beneficiat de o scutire completă de la plata impozitelor, sub promisiunea că vor avea grijă de clădire. Acest lucru nu s-a întâmplat.“, a afirmat primarul Călin Bibarț.

În cazul în care actualii proprietari nu vor fi dispuși să doneze clădirea, există și un plan de rezervă.

Se solicită plată a 200.000 de euro. Având în vedere birocrația, nu putem pune în termen de câteva zile suma de bani pe masă. De aceea împreună cu societatea civilă suntem dispuși să adunăm suma necesară pentru a putea achiziționa clădirea. Dacă între timp se schimbă proprietarul, iar acesta nu va fi dispus să dea comunității acest imobil vom merge până la expropriere.”, a subliniat edilul Călin Bibarț.

Ideea a fost susținută și de reprezentantul societății civile, Gheorghe Schwartz care consideră că primul edificiu de teatru permanent de pe teritoriul României, ar putea deveni un centru multicultural care lipsește Aradului.

Vrem să reintroducem în Arad ceea ce este al Aradului. Vrem să fie un centru cultural care ne lipsește și care poate să acopere foarte multe genuri artistice. Vrem să participăm în felul acesta și la Timișoara-Arad Capitală Culturală Europeană, să dovedim că suntem gata să facem aceste lucruri. După discuția avută cu domnul primar am convingerea că acest proiect va prinde viață.”, a declarat Gheorghe Schwartz.

No Comments

Comments for Primarul Călin Bibarț: „Sunt convins că se va găsi o soluție, astfel încât Aradul să-și păstreze acest imobil de referință” are now closed.