Gheorghe Falcă a efectuat o vizită de lucru în orașul Bekescsaba

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on aprilie 29, 2015 with No Comments

Delegația Municipiului Arad condusă de dl.primar Gheorghe Falcă a efectuat în data de 28 aprilie o vizită de lucru în orașul Bekescsaba din Ungaria. Întâlnirea cu oficialii din Bekescsaba  a avut două obiective : semnarea documentelor de parteneriat pentru ediția din acest an a Supermaratonului transfrontalier și un schimb de experiență cu privire la programe și strategii de dezvoltare locală și regională. În această vizită primarul Aradului a fost însoțit de dl.viceprimar Levente Bognar și de inspectori din cadrul Centrului Municipal de Cultură.

Aradul și Bekescsaba colaborează de aproape 20 de ani pentru organizarea Supermaratonului transfrontalier care are loc anual în luna mai. În cadrul întâlnirii care a avut loc ieri la Primăria din Bekescsaba s-au pus la punct detalii organizatorice și s-au semnat documentele oficiale. Anul acesta are loc ediția a XVIII-a a Supermaratonului Bekescsaba – Arad – Bekescsaba, în zilele de 16-17 mai. La eveniment vor fi prezenți șefii Federațiilor naționale de atletism din România și Ungaria și oficiali înalți din ministerele sporturilor.

Un altă temă a fost activitatea instituțiilor publice de cultură. Delegația arădeană a vizitat Teatru municipal Jokai, Muzeul Munkacsy Mihaly și Centrul Cultural Bekescsaba, un complex multifuncțional ultramodern care a fost realizat prin reabilitarea și reamenajarea unei clădiri construite în regimul comunist. În cadrul discuțiilor avute cu primarul orașului Bekescsaba dl.Szarvas Peter și cu responsabilii instituțiilor locale de cultură, primarul Aradului dl.Gheorghe Falcă a prezentat stadiul proiectului candidaturii Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 și a lansat ideea constituirii unei rețele culturale transfrontaliere  din care să facă parte orașele cu care Aradul este înfrățit sau partener, astfel încât evenimentele și instituțiile culturale să se poată promova reciproc. Dl.Gheorghe Falcă a subliniat că acest concept de impact euroregional este o componentă importantă a proiectului Capitalei Culturale Arad2021.Totodată, primarul Aradului a explicat că această abordare coordonată aduce numai beneficii tuturor instituțiilor și comunităților partenere, atât în mod direct prin intensificarea schimburilor  culturale și creșterea accesului la evenimente a locuitorilor din zona transfrontalieră cât și prin stimularea economiei turismului și serviciilor.

Discuțiile dintre oficialii celor două orașe au abordat apoi subiectul politicilor de dezvoltare economică și creare de locuri de muncă. Reprezentanții orașului Bekescsaba au felicitat Aradul pentru premiul care i s-a decernat recent prin care a fost recunoscut ca « Destinație excelentă pentru afaceri » și au fost foarte interesați de măsurile prin care administrația arădeană a reușit să atragă investiții și să stimuleze economia locală. Primarul Aradului a prezentat potențialul polului  de dezvoltare Arad-Timișoara pentru creșterea economică a întregii regiuni și pachetul de măsuri pe care municipiul Arad în are în vedere pentru atragerea de noi investiții.

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă a efectuat o vizită de lucru în orașul Bekescsaba are now closed.