Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu a reacţionat la deciziile Ministerului Sănătăţii

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on noiembrie 13, 2013 with No Comments

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a reacţionat la deciziile Ministerului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, privind demiterea managerilor a cinci dintre spitalele aflate în subordinea ministerului, datorită faptului că s-au creat datorii în sistem.

Nicolae Ioţcu este de părere că demiterea unor manageri de spitale este un lucru incorect şi neproductiv, în condiţiile în care Guvernul refuză să aloce bani mai mulţi din buget pentru sănătate. „Eugen Nicolaescu, ministrul Sănătăţii, ne-a arătat, din nou, modul în care ştie să facă reformă în sistemul de sănătate. Caută ţapi ispăşitori, persoane pe care să arunce vina, dar nu cercetează cauzele reale ale acumulării acestor datorii. Guvernul USL nu alocă bani pentru investiţiile din sănătate, pentru programele naţionale, rezultând astfel o subfinanţare a sistemului. Este imposibil să ceri unui manager să nu cumpere medicamente sau să nu facă internări pentru că nu sunt bani. Nu le putem spune bolnavilor că nu putem să îi internăm pentru că avem un program în care ni se spune că bugetul este limitat. Nu este o normă pe care poţi să o stabileşti printr-un act contabil. De aceea credem că este nedreaptă această măsură”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.

Acesta a subliniat că, la nivel de ţară, există diferențe mari între județe în privința alocării resurselor, întregul proces de alocare fiind unul netransparent. „În raportul anual al CNAS lipseşte suma de bani alocată pentru fiecare judeţ, pe total şi pe categorii de servicii. Lipsa de transparenţă ascunde probleme grave de echitate”, a subliniat Nicolae Ioţcu.

Aceasta a ţinut să precizeze că în investiţiile derulate în sistemul medical, Aradul nu a primit în acest an finanţare de la Ministerul Sănătăţii. „Până în prezent, Ministerul Sănătăţii nu a alocat niciun ban sistemului de sănătate din judeţul Arad, pentru modernizarea infrastructurii. Noi încă sperăm că cei de la Guvern vor înţelege că trebuie să aloce bani acolo unde se dovedeşte că administraţia locală pune umărul la dezvoltarea sistemului de sănătate”, a concluzionat Nicolae Ioţcu.

No Comments

Comments for Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu a reacţionat la deciziile Ministerului Sănătăţii are now closed.