Poliţiştii arădeni au aplicat amenzi în valoare 80.000 de lei şi au confiscat marfă de peste 140.000 de lei

Written by admin. Posted in Top News, Utile

Tagged: , , , , , ,

Published on septembrie 21, 2013 with No Comments

Poliţiştii au depistat, ieri, la mai multe societăţi comerciale, tone de cereale, făină şi produse de panificaţie, fără ca administratorii să deţină documente legale. Au fost  aplicate amenzi în valoare 80.000 de lei şi confiscată marfă de peste 140.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Arad au depistat, în oraşul Pecica, judeţul Arad, un depozit de cereale aparţinând unei societăţi comerciale, în care se aflau 157,3 de tone grâu de panificaţie, fără documente legale de provenienţă. De asemenea, în unul din spaţiile de producţie ale altei societăţi comerciale din aceeaşi localitate, au fost depistate 1,8 tone de făină albă de grâu şi 1.137 de pâini, tot fără documente legale de provenienţă.

În magazia unei alte societăţi verificate, s-au găsit 70 de kg. de drojdie de panificaţie, pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă.

De asemenea, în municipiulArad, poliţiştii au depistat la o societate comercială verificată ieri, aproximativ 660 bucăţi de pâini, pentru care agentul comercial nu deţinea acte de provenienţă.

În cadrul controalelor efectuate, poliţiştii au mai depistat în tehnica de calcul utilizată de către una din societăţile cu profil de panificaţie, programe de calculator neautorizate şi personal care nu era angajat cu forme legale de muncă.

În urma controalelor efectuate la societăţile cu profil de panificaţie, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare 80.000 de lei, iar valoarea mărfurilor confiscate fiind de peste 140.000 de lei.

Reamintim faptul că, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, la data de 1 septembrie a.c. au fost demarate, în toată ţara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind efectuate controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.

No Comments

Comments for Poliţiştii arădeni au aplicat amenzi în valoare 80.000 de lei şi au confiscat marfă de peste 140.000 de lei are now closed.