Azi incepe prima editie a Festivalului de film documentar fARAD!

Written by admin. Posted in Cultura

Tagged: , , , ,

Published on decembrie 20, 2014 with No Comments

Redeschidem portile Cinematografului Arta la ora 15:00 cu proiectia documentarelor Stremt’ 89 si Timisoara: Decembrie 1989, urmate de un Q&A cu regizorii Anca Puscas si Dragos Dulea. Continuam cu Maidan (17:30) si Bucuresti, unde esti? (20:00), intrebare la care ne va raspunde chiar regizorul Vlad Petri. Incheiem prima zi cu Tzvetanka (22:00), vizionat impreuna cu regizorul Youlian Tabakov.

Duminica incepem devreme. La ora 11:00, va asteptam la Libraria Scienta, unde va avea loc o Intalnire cu tineri documentaristi din Arad. Ii vom avea ca invitati pe Norbert Fodor, Mimi Salajan, Anda Ionescu, Oana Tarce, Mihnea Rares Hantiu si Marius M. Bogdan, impreuna cu care vom discuta despre viitorul filmului documentar si oportunitatea festivalelor de gen.

De la ora 15:00, reincepem proiectiile la Cinema Arta, cu Al doilea joc si Concerning Violence (Despre violenta). La ora 19:00 va asteptam la un eveniment cu totul special: proiectia a 11 filme ale colectivului aradean kinema ikon – artisti care in anii ’70 și ’80 au avut curajul sa faca cinema independent de sistemul de productie controlat de stat. Selectia de filme va fi prezentata cu participarea autorilor, care vor intra in dialog cu publicul spectator. Festivalul se incheie cu Videogramele unei revolutii, programat la ora 21:00.

Se anunta doua zile pline, in care organizatori va invita sa vizionati filme documentare, experimentale si spectaculoase deopotriva, intr-o selectie ce isi propune sa abordeze tema Revoluției dintr-o alta perspectiva — locala și internaționala, formala si mai ales emotionala.

Va asteptam la film!

fARAD este un eveniment conceptut de Romanian Film Initiative | FilmETC, sub patronajul Primariei Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultura. Evenimentul s-a dezvoltat in baza unor parteneriate cu operatori culturali locali precum: kinema ikon, Libraria Scienta, Cafe Boeme, Ono Pictures si Asociatia Arad Capitala Europeana a Culturală.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

CINEMA ARTA – str. Alecsandri 2

SAMBATA, 20 decembrie 2014

 

15:00               DESCHIDEREA OFICIALA fARAD – CINEMA ARTA

 STREMT ’89 - in prezenta regizorilor

 TIMISOARA: DECEMBRIE 1989

 

17:30               MAIDAN

 

20:00               BUCURESTI, UNDE ESTI? - in prezenta regizorului

 

22:00               TZVETANKA – in prezenta regizorului

DUMINICA, 21 decembrie 2014

 

11:00               Intalnire cu tineri documentaristi din Arad

        Libraria Scienta – str. Alecsandri 1

 

15:00               AL DOILEA JOC

 

17:00               CONCERNING VIOLENCE (DESPRE VIOLENTA)

 

19:00               KINEMA IKON: 11 FILME – in prezenta autorilor

 

21:00               VIDEOGRAMELE UNEI REVOLUTII

 

21:00               PARTY DE INCHIDERE

Boeme Cafe – str. Episcopiei 19-21

 

No Comments

Comments for Azi incepe prima editie a Festivalului de film documentar fARAD! are now closed.