PMP atacă dur: PNL Arad vrea să cenzureze clătitele cu mere

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on iulie 26, 2017 with No Comments

Adresa trimisă de Centrul Cultural Judeţean Arad prin care soma Primăria comunei Moneasa să interzică amplasarea de standuri ale partidelor politice şi primăriilor la Parada Clătitelor, care va avea loc sâmbătă în staţiunea arădeană, a provocat o reacţie dură din partea PMP Arad.

PMP protestează ferm împotriva cenzurării accesului la acest festival de tradiţie al judeţului Arad. Pretextul depolitizării a fost ales pentru a ascunde de fapt politizarea reală a paradei, în beneficiul PNL. „Parada clătitelor de la Moneasa este deja o frumoasă tradiţie a judeţului Arad. Este o manifestare a arădenilor, la reuşita căreia, tot în mod tradiţional, şi-au adus aportul de-a lungul timpului organizaţii ale partidelor din Arad sau primării care au participat cu standuri proprii unde, cel puţin în privinţa primăriilor, s-a prezentat şi câte ceva din specificul fiecărei localităţi în parte. Totul a fost făcut pentru arădeni, pentru distracţie şi pentru a marca specificul localităţilor arădene. A interzice acest mod de a participa la Parada clătitelor, sub pretextul unei aşa-zise depolitizări, reprezintă în fapt o încercare perfidă a celor din conducerea Consiliului Judeţean Arad de a acapara festivalul în interesul unui singur partid, PNL. Şi asta pe bani publici deoarece pentru organizarea Paradei clătitelor sunt alocate sume importante de la bugetul judeţului. La fel de adevărat, trebuie să spunem, este şi că programul zilei de duminică este deja pregătit după un scenariu legat de primăria comunei şi de PSD, care deasemenea doresc să-şi subordoneze politic parada. PMP protestează împotriva tendinţelor de a cenzura participarea la Parada clătitelor după criterii politicianiste”, a declarat Florin Remeţan, preşedintele PMP Arad.

În ciuda interdicţiei dictate de conducerea Consiliului Judeţean Arad prin intermediul Centrului Cultural Judeţean Arad, PMP anunţă arădenii că va avea un stand propriu la Parada Clătitelor, unde arădenii vor putea degusta cele mai bune clătite cu mere preparate după reţete păstrate din bătrâni.

 

No Comments

Comments for PMP atacă dur: PNL Arad vrea să cenzureze clătitele cu mere are now closed.