Glad Varga, deputat PNL: “Ministrul Fifor pune din nou condiţii pentru Cetatea Aradului!”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on noiembrie 03, 2018 with No Comments

Deputatul PNL Glad Varga este autorul unui proiect de lege care va fi depus săptămâna viitorare în Parlament prin care Guvernul trebuie să cedeze Cetatea Aradului comunităţii locale, fără condiţii înrobitoare.

„Am primit o adresă transmisă de ministrul Fifor autorităţilor locale pe tema Cetăţii. Din păcate, deja se fac paşi înapoi faţă de intenţiile anunţate anterior de domnul ministrul Fifor. Cel mai important este că ministrul cere în continuare autorităţilor locale să pună la dispoziţie 250 de apartamente ANL pentru militari. Apartamentele de acest tip, aşa cum bine se ştie, sunt construite de agenţia din subordinea Guvernului, nu de către autorităţile locale. ANL nu a făcut niciodată demersuri pentru aceste apartamente. Este de fapt cea mai grea prevedere din protocolul iniţial şi reintroducerea acestei condiţii o consider nerealistă şi înrobitoare pentru Arad.

 Domnul ministru Fifor ar trebui să ne explice de ce s-a răzgândit în această privinţă, mai ales că nu ţine de Arad. De altfel, adresa transmisă autorităţilor locale conţine un ton imperativ, care nu lasă loc negocierilor între părţi, ceea ce nu este în regulă. Mai mult, îi invit pe arădeni să constate că în toate comunicările ministerului, se invocă de fapt degradarea clădirilor din Cetate, nu interesul legitim al arădenilor de a valorifica Cetatea Aradului. Cu alte cuvinte, Guvernul încearcă să obţină un folos pentru sine cu un efort cât mai mic, nu să contribuie de valorificarea Cetăţii Aradului de către întreaga comunitate locală. Invităm Guvernul, pe domnul ministru Fifor să privească Aradul cu mai mult respect, să ia în considerare proiectele de dezvoltare ale arădenilor, nu doar interesele Guvernului aici. Mai mult, îi invit să ţină cont de proiectul de lege prin care propun redarea Cetăţii către arădeni fără obligaţii. Arădenii merită să primească Cetatea şi să fie sprijiniţi de Guvern, nu să fie obligaţi să o răscumpere de la guvernanţi”, a declarat deputatul Glad Varga.

 

 

 

No Comments

Comments for Glad Varga, deputat PNL: “Ministrul Fifor pune din nou condiţii pentru Cetatea Aradului!” are now closed.