„Playback“ – proiecție de film, Q&A cu invitați și retro party, la Cinematograful „Arta“ din Arad

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , ,

Published on octombrie 17, 2023 with No Comments

Documentarul „Playback“ (r. Iulia Rugină), în care vor putea fi auzite hiturile românești și internaționale ale anilor ’80, va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad, în cadrul unui eveniment la care vor participa și protagoniștii filmului.

Astfel, marți, 24 octombrie 2023, de la ora 19:00, filmul va putea fi văzut la Cinematograful „Arta“ iar regizorul Iulia Rugină și DJ-ul Sorin Lupașcu vor fi prezenți la întâlnirea cu publicul.

Mai mult decât atât, spectatorii sunt invitați în holul cinematografului, la o petrecere retro, după proiecție, când Sorin Lupașcu va fi la pupitrul de mixaj.

Pe lângă multă muzică, în film sunt prezentate imagini de arhivă (descoperite în arhivele Televiziunii Române) care joacă un rol foarte important în atragerea unui public cât mai divers – atât cei ce își reamintesc discotecile anilor respectivi, cât și cei ce le descoperă pentru prima oară, în film.

Accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul de la Cinematograful „Arta“ este organizat de Asociația Culturală Control N, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Sinopsis:

Regia: Iulia Rugină

Imaginea: Andrei Oană, Mișu Ionescu

Sound Design: Alin Zăbrăuțeanu, Dragoș Cătărău, Dumitru Alexandru

Montajul: Cătălin Cristuțiu

Producător: Parada Film

Co-producător: Televiziunea Română

Distribuitor: Zbang Film

Gen: documentar

Rating: Audiență generală

Durata: 77 min

România anilor ’80 era încuiată cultural în fața vestului. Accesul la muzica pop/rock era uneori la fel de restâns ca cel la alimente. Fără Google, Wikipedia, reviste și fotografii, discotecile erau singurele locuri în care oamenii puteau asculta muzica interzisă de Partidul Comunist.

Dj-ii erau singurii care aduceau oamenilor muzica. Piesele erau traficate pe viniluri sau înregistrate în secret de pe posturi de radio străine și difuzate în fața mulțimilor dornice să danseze.

Playback“ e construit în jurul unuia dintre cei mai cunoscuți DJ ai vremurilor acelora, Sorin Lupașcu. E un portret din prezent al unui om a cărui călătorie prin viață și-a căpătat propriul soundtrack. Prin materiale de arhivă și imagini din prezent, „Playback“ recreează o cronologie selectivă a întămplărilor muzicale care au schimbat fața unei societăți, din România comunistă a anilor ’80 până la democrația din prezent.

No Comments

Comments for „Playback“ – proiecție de film, Q&A cu invitați și retro party, la Cinematograful „Arta“ din Arad are now closed.