Pietonii indisciplinați în vizorul polițiștilor locali

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , ,

Published on februarie 08, 2017 with No Comments

16684427_1484451704928170_931585420_n

Pietonii indisciplinați s-au aflat, astăzi, în vizorul polițiștilor locali. Poliția Locală Arad a derulat, în mai multe puncte din municipiu, o amplă acțiune având ca scop conștientizarea pietonilor asupra pericolelor la care se expun atunci când aleg să traverseze strada prin locuri nepermise sau se grăbesc să treacă deși culoarea semaforului este roșie.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au putut fi văzuți, astăzi, pe strada Andrei Șaguna, în zona policlinicii Laser System, pe Calea Aurel Vlaicu, în Piața Gării, în zona Restaurantului „Bucegi”, la Primărie, în zona trecerii de pietoni de pe strada Romul Veliciu și pe Calea Iuliu Maniu. Chiar dacă acțiunea de astăzi s-a derulat pe linie de prevenție, polițiștii locali au împărțit și amenzi pietonilor certați cu legea. Un număr de 40 de procese-verbale de contravenție au fost întocmite pe numele pietonilor indisciplinați. Dintre acestea, 32 au fost întocmite pentru traversarea străzii prin loc nepermis, celelalte 8 fiind întocmite pentru traversarea pe culoarea roșie a semaforului.

Potrivit prevederilor art.60 din H.G. 1391/2006 – pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002(republicată)- privind circulația pe drumul public, amenda pe care o riscă pietonii indisciplinați este de 290 de lei.  Acțiunile de conștientizare a pietonilor asupra riscurilor la care se expun atunci când traversează strada prin loc nepermis sau pe culoarea roșie a semaforului vor continua și în zilele care urmează.

No Comments

Comments for Pietonii indisciplinați în vizorul polițiștilor locali are now closed.