Reţeaua HotSpot din Arad se extinde

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 07, 2014 with No Comments

În cadrul conferinței de presă susținute astăzi, primarul municipiului Arad, dl.Gheorghe Falcă a prezentat câteva din proiectele noi de investiții pe care municipalitatea le va demara în 2014 dar și unele proiecte care se pregătesc  pentru anii viitori.

Astfel, rețeaua de 30 camere video existentă, realizată în cadrul proiectului transfrontalier Hotspots, se extinde în acest an cu 40 de noi webcam-uri si cu un dispecerat de monitorizare, procedurile de achiziție a echipamentelor fiind în curs. Proiectul de buget pentru 2014 prevede de asemenea fonduri pentru studiul de fezabilitate al următoarei etape, care are drept obiectiv amplasarea de camere video pentru monitorizarea zonelor din proximitatea tuturor unităților de învățământ din oraș (alte aproximativ 40 camere).

În acest an Primăria va începe lucrările de reabilitare a sălii de concerte, a tuturor spațiilor interioare și a fațadei Palatului Cultural. Șantierul va fi complex și va dura doi ani,  pe perioada lucrărilor activitatea artistică a Filarmonicii urmând să fie găzduită de Teatrul Ioan Slavici. Licitația pentru constructor este în curs, valoarea estimată a investițiilor la Filarmonică (lucrări, echipamente și dotări), fiind de aproximativ 18 milioane de lei.  După finalizarea proiectui de la Palatul Cultural, va veni rândul Teatrului Clasic Ioan Slavici,  pentru care municipalitatea are în vedere reabilitarea interiorului clădirii. Proiectul bugetului local pentru 2014 prevede alocarea a 170.000 lei pentru realizarea studiilor tehnice pentru această investiție.

No Comments

Comments for Reţeaua HotSpot din Arad se extinde are now closed.