Partidul Conservator, în faţa unei decizii definitorii

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , , , , , ,

Published on iunie 16, 2015 with No Comments

Vineri, 19 iunie, reprezentanţii Partidului Conservator din toată ţara se vor reuni, la Bucureşti, la Parlamentul României, pentru a lua o decizie definitorie pentru evoluţia partidului pe scena politică românească. Mai întâi, Consiliul Naţional, iar după aceea, Congresul Extraordinar, vor dezbate şi decide cea mai bună soluţie între fuziunea sau alianţa electorală cu Partidul Liberal Reformator, condus de către preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu.

Organizaţia judeţeană Arad, care va fi reprezentată de către 16 delegaţi, îşi manifestă hotărârea de a vota varianta cea mai bună, aleasă în urma unor serioase şi temeinice analize, care au luat în considerare rigorile dinamicii politice şi maximizarea şanselor conservatorilor români de a promova politici echilibrate, în concordanţă cu strategiile optime de dezvoltare a României.

„Oricare va fi decizia, aceasta va fi luată în mod democratic la nivelul conducerii centrale, iar apoi va fi supusă dezbaterii şi aprobării Congresului Extraordinar. În condiţiile bulversării ideologice şi programatice a politicii româneşti, se impune construirea unei forţe politice de centru-dreapta autentice, care să transmită un mesaj ferm şi clar către toţi românii, un mesaj fără echivoc privind dezavuarea oricăror practici politice şi politicianiste îndreptate spre alte scopuri decât dezvoltarea României, în limitele corecte şi la modul just înţelese şi asumate ale statului de drept, democraţiei şi anticorupţiei. Convingerea noastră este că, în condiţiile transmiterii optime a mesajului, alegerile locale vor însemna pentru partidul rezultat din fuziune sau pentru alianţa electorală prilejul de afirmare ca forţă politică de care va trebui ţinut seamă la formarea Guvernului după alegerile parlamentare din 2016. Este un moment de cotitură, în care conservatorii români trebuie să înţeleagă că doar o participare cu pondere serioasă la guvernare permite exprimarea şi punerea în practică a ideilor şi valorilor“ a precizat Mircea Purcaru, liderul conservatorilor arădeni.

No Comments

Comments for Partidul Conservator, în faţa unei decizii definitorii are now closed.