Părintele Ioan Montoi a trecut la cele veșnice!

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 17, 2024 with No Comments

A trecut la cele veșnice Părintele Ioan Montoi, ale cărui daruri, primite de la Cel de sus, au alinat suferințele, grijile și nevoile celor care s-au îndreptat spre el. Credința și rugăciunea au fost temeiul tuturor faptelor bune pe care le-a făcut sau mijlocit.

Părintele Ioan Montoi s-a născut la data de 7 mai 1955, în localitatea Hălmagiu, județul Arad. După absolvirea şcolii primare și a celei gimnaziale a urmat cursurile liceale la Seminarul Teologic.

În aprilie 1975, este hirotonit preot pe seama Parohiei Birtin, Protopopiatul Brad, de unde, în iunie 1978, este transferat în Parohia Bunea Mare, Protopopiatul Făget, iar în noiembrie 1981, în Parohia Susani, același protopopiat.

În anul 1986, se transferă în Parohia Tâmna, Mehedinți, unde slujește până la 1 ianuarie 1989, când se transferă în Parohia Ignești, Protopopiatul Sebiș, unde construiește actuala biserică parohială.

La 1 decembrie 1994 se transferă în Parohia Tăgădău, Protopopiatul Ineu, unde renovează integral biserica parohială, aceasta fiind târnosită de către IPS Părinte Timotei la 11 ianuarie 2015. La Tăgădău slujește până la pensionarea sa, la 1 februarie 2018.

Trupul neînsuflețit al Părintelui Ioan Montoi este depus în capela Cimitirului ortodox din Lugoj.  În această seară (miercuri, 17 aprilie), de la ora 20.30, se va săvârși slujba priveghiului, iar mâine  (joi, 18 aprilie), începând cu ora 13.00, se va săvârși Slujba înmormântării, în același cimitir.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

No Comments

Comments for Părintele Ioan Montoi a trecut la cele veșnice! are now closed.