OMV Petrom a finalizat modernizarea terminalului de combustibili din Arad

Written by admin. Posted in Meniu Principal, Utile

Tagged: , , ,

Published on mai 21, 2019 with No Comments

Investiția de peste 18 milioane de euro pentru modernizarea terminalului din Arad a fost finalizată. Compania a investit aproximativ 145 de milioane de euro începând cu anul 2007 pentru a îmbunătăți infrastructura de depozitare și livrare a combustibilului în România.

„Cu ajutorul consilierilor locali ai PNL, prin votul lor, am reușit să aducem în Arad cel mai mare terminal  de combustibil din vestul țării. Odată finalizată investiţia OMV-Petrom în valoarea de peste 18 milioane de euro, Aradul devine cel mai mare centru de distribuţie a carburanţilor din vestul României. Este încă o dovadă că administrația arădeană, în pofida piedicilor venite din partea consilierilor PSD, continuă demararea proiectelor benefice pentru Arad și pentru arădeni. Le urăm mult succes celor de la OMV-Petrom” a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad

OMV Petrom a finalizat modernizarea terminalului de combustibil Arad, cel mai mare din România de Vest și cel de-al doilea ca mărime din țară. Proiectul a necesitat investiții de aproximativ 18 milioane de euro. Terminalul Arad are o capacitate de stocare de peste 32.000 de metri cubi, echivalentul a peste 550.000 de refuze auto. Terminalul de stocare se adresează în principal cererii de combustibil în județele din vestul României – Arad, Bihor, Timiș și Hunedoara.

“Odată cu modernizarea depozitului de combustibil Arad, finalizăm cu succes programul de optimizare pentru infrastructura noastră de stocare a carburanților. Programul a urmărit să concentreze operațiunile în șase terminale de dimensiuni mari din întreaga țară și a necesitat investiții de aproximativ 145 milioane de euro în ultimii 12 ani “, a declarat Radu Căprău, membru al Comitetului Executiv al OMV Petrom, responsabil pentru Oil downstream.

Terminalul Arad este unul dintre cele mai moderne și mai sigure terminale de combustibil din Europa, utilizând cele mai bune tehnologii internaționale disponibile în domeniu. Terminalul, care acoperă o suprafață de peste 50.000 de metri pătrați, este echipat cu 5 tancuri de combustibil care au fost modernizate. În cadrul proiectului au fost implementate tehnologii moderne, inclusiv managementul automatizat și livrările automate de combustibil, precum și cele mai bune sisteme disponibile pentru protecția împotriva incendiilor și reducerea impactului asupra mediului.

Lucrările de construcție au inclus modernizarea a 5 mari rezervoare de combustibil, instalarea a circa 12 km de conducte noi, turnarea a aproximativ 6.500 de metri cubi de beton și lucrări de modernizare pentru 2 km de cale ferată care deservesc terminalul.

No Comments

Comments for OMV Petrom a finalizat modernizarea terminalului de combustibili din Arad are now closed.