O victorie atât de dorită!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on august 15, 2021 with No Comments

De mult așteptau suporterii UTA-ei o victorie a favoriților în fața unei grupări de top. Iar dacă doar câteva minute au lipsit ca ea să fie bifată cu FCSB, aceasta a venit, în sfârșit, în fața oltenilor de la CSU Craiova.

Peste 8.000 de fani alb-roșii au creat încă din primul minut din nou o atmosferă senzațională, care le-a insuflat jucătorilor lui Laszlo Balint un plus de ambiție și determinare. UTA a avut inițiativa în debutul meciului, iar prima oportunitate pentru alb-roșii a fost consemnată în min. 14. Atunci mingea a ajuns, cu șansă, la Miculescu, în marginea careului mare, dar șutul său a fost blocat, iar Pigliacelli nu putea fi păcălit de traiectoria înaltă a mingii și a prins. La cealaltă poartă, Vână a cerut un penalty, dar s-a ales doar cu un cartonaș galben pentru simulare.

Cea mai mare ocazie de gol a venit în min 16, când Markovic a scăpat singur cu Iacob, dar a tras în acesta, iar apoi, jucătorul oltenilor a trimis un șut-centrare sub bară, însă același Iacob a scos.

În minutul 25, UTA a trecut din nou pe lângă deschiderea scorului. Hora a scăpat pe contraatac, i-a pasat lui Roger, acesta a pătruns în careu, a trimis în fața porții, Vână a respins de lângă Baravikas, mingea s-a lovit de Fedele, se îndrepta spre gol, dar Pigliacelli s-a aflat pe traiectorie, după care mingea a sărit la Ubbink, însă utistul a șutat peste.

Meciul a devenit tot mai tensionat până la pauză, s-a jucat cu încrâncenare, dar calitatea fotbalului prestat de cele două echipe a lăsat în multe momente de dorit. Totuși s-a jucat cu nerv, fără menajamente, iar asta a plăcut.

Repriza secundă a început cu o ocazie imensă a UTA-ei, dar Batha nu a reușit să marcheze după ce Pigliacelli a scăpat mingea din brațe. Apoi, Ubbink a tras puternic de la marginea careului mare, însă alături de poartă (min. 51). Fedele a răspuns cu un șut de la distanță, în min. 56, dar Iacob a prins mingea trimisă pe centrul porții.

Miculescu a fost lovit dur de Screciu, dar acesta nu a primit cartonașul cuvenit, iar jucătorul UTA-ei a fosr scos cu targa de pe teren.

Mult doritul gol a venit în minutul 70, când Vukcevic a centrat de pe dreapta, iar Antal, cu capul, a trimis sub bară, peste Pigliacelli, pentru 1-0! Oaspeții au ripostat prin Fedele, care în min. 74 a tras peste, de la aproximativ opt metri de buturile lui Iacob. Batha a șutat și el puternic, sub bară, în min. 77, dar Pigliacelli a respins miraculos.

Pe final, oltenii au fost mai prezenți în joc, dar utiștii s-au apărat cu atenție, și încurajați frenetic din tribune au reușit să îndepărteze de fiecare dată pericolul de la poarta lui Iacob. A fost un final tensionat, cu mulți nervi și multă frustrare, prelungit de la margine cu nu mai puțin de șapte minute.

Elevii lui Laszlo Balint nu au mai repetat greșelile din meciul cu FCSB, au rezistat și în prelungiri șarjelor oltene, iar fluierul final a consfințit o victorie atât de dorită de toată suflarea alb-roșie.

UTA: Iacob – Tomozei (Vukcevic), Erico, Medjimorec (Benga), Baravikas – Batha, Passaglia – Roger, Ubbink (Antal), Miculescu (Isac) – Hora (Dangubic).

CSU Craiova: Pigliacelli – Vladoiu, Găman, Screciu, Bancu – Vână (Căpățână), Fedele (V. Constantin), Mateiu (Baiaram), Nistor – Gustavo – Markovic.

Au arbitrat: Viorel Cojocaru (Galați) – la centru, Ovidiu Artene (Vaslui) și Gabriel Stroe (Pitești) – asistenți. Obs. FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara); LPF: Marcel Vasile (București).

Foto: uta-arad

No Comments

Comments for O victorie atât de dorită! are now closed.