O carte-document pentru istoria orașului: „Aradul merge înainte!”

Written by admin. Posted in Cultura, Top News

Tagged: , , , ,

Published on august 07, 2023 with No Comments

Vineri, 11 august 2023, începând cu orele 13:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” vă invită să participați la lansarea volumului semnat de Király András, Lehoczky Attila, Muntean Tibor, Puskel Péter, Ujj János, „Aradul merge înainte! Capitole din istoria orașului. De la mijlocul secolului al XIX-lea până la începutul secolului XX”.

Editat în anul 2016 în limba maghiară, volumul ce apare acum în limba română (traducător: Gabriel Roman), își propune să aducă la viață „o perioadă din istoria Aradului care a fost descrisă cel mai bine de bunicii noștri prin sintagma «vremurile fericite de pace» sau «La Belle Époque»”, ani în care orașul a cunoscut o remarcabilă dezvoltare economică și culturală.

Evenimentul, ce va avea loc în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, va beneficia de prezența autorilor, iar volumul va fi recenzat de dr. Doru Sinaci, moderator fiind prof. Ioana Nistor.

Rezultat al unui efort colectiv, lucrarea pune în valoare cercetarea istoriografică locală, devenind astfel o resursă bibliografică utilă de cercetare și expunere a trecutului, oferind atât o viziune de ansamblu asupra vieții sociale, cât și multiple repere inedite ce particularizează istoria orașului Arad, prin elementele de multiculturalitate și ca model de conviețuire.

No Comments

Comments for O carte-document pentru istoria orașului: „Aradul merge înainte!” are now closed.