Eșec cu Vojvodina

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 27, 2022 with No Comments

Vechi cunoștințe, UTA și Vojvodina Novi Sad au au bifat o nouă confruntare, pe terenul de la Stojncic, în Slovenia, în apropiere de Rogla, acolo unde cele două formații pregătesc startul noului sezon.

Ilie Poenaru a făcut câteva modificări față de testul cu Maritsa Plovdiv, și i-a titularizat pe Balauru, Isac și Stahl, pe pozițiile lui Iacob, Matei și Miculescu. UTA încercat să impună ritmul jocului, a pasat mai mult, dar fără a crea situații periculoase la buturile sârbilor. Care au replicat printr-un joc de angajament, bărbătesc, uneori peste limita regulamentului, tolerat însă de centralul sloven. Fără ocazii notabile, a fost nevoie de o greșeală pentru ca tabela să se modifice. Din păcate aceasta a venit la poarta arădeană, avându-l în prim plan pe Balauru. Acesta a ieșit cu mingea la picior până la 17 metri, a pasat greșit, iar Milosavljevic a profitat și a trimis o boltă perfectă de la 35 de metri. Arădenii au acuzat momentul și maniera în care au primit golul, peste doar câteva minute venind și a doua realizare a sârbilor, care au profitat de black-out-ul defensivei lui Poenaru. De data aceasta, Batha a a pierdut ușor un balon la mijloc, sârbii au atacat în superioritate numerică, N. Nikolic a tras în transversală, mingea a ajuns în stânga la Bastajic, care a trimis în plasă cu toată opoziția lui Balauru. Era minutul 39, iar până la finele primului act goalkeeperul utist s-a dovedit mai mult decât inspirit în fața lui V. Simic și N. Nikolic.

La reluare, tehnicianul UTA-ei a mutat cu Postolachi, Miculescu și Matei, iar Keseru a trecut  număr 10 în spatele puternicului internațional moldovean. În minutul 64, Postolachi a reluat cu capul din mijlocul careului la centrarea lui Ubbink, dar Carevic a salvat în corner. A fost faza ce a anticipat reușita de 1-2, sosită în minutul 68, după „capul” lui Negoescu, centrarea aparținându-i lui Dobrescu. UTA putea chiar egala – meritat – la ultima fază, dar mingea din alunecarea lui Miculescu la picioarele lui Carevic nu s-a dus pe spațiul porții și sârbul a revenit și a reținut.

Așadar, UTA a cedat la limită în fața Vojvodinei ca urmare a greșelilor defensive din ultimele 15 minute ale primei reprize. Joi, de la ora 17.30, arădenii joacă ultimul amical din Slovenia, împotriva unei alte formații din Serbia, Radnicki Nis.

Ziua următoare, pe 1 iulie, UTA se întoarce acasă, urmând ca în week-end-ul 8-10 iulie să dispute un ultim meci de pregătire, cel mai probabil cu o divizionară secundă, Ripensia Timișoara sau Minaur Baia Mare. Prilej și de prezentare oficială a lotului cu care va aborda noul sezon.

UTA: Baluru (46 Fl. Iacob) – Dobrescu (82 Pătlăgică), Erico (56 A. Chindriș), Benga (75 Maxim), Hoxallari – Batha (62 Șteau), Isac (46 Matei) – Stahl (62 Negoescu), Ubbink (46 Postolachi), Otele (46 Miculescu) – Keseru (62 Ubbink).

No Comments

Comments for Eșec cu Vojvodina are now closed.