Nu doar ascultaţi ce zice stomatologul Dan Merisca. Urmaţi sfaturile lui! (VII)

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , , ,

Published on martie 30, 2015 with No Comments

Mai multe studii au fost realizate în ultima perioadă care au dovedit că îngrijirea dentară precară este asociată cu bolile de inima și cu alte probleme de sănătate. Cu toate că vă spălați în mod regulat pe dinți, există șanse destul de mari să faceți urmatoarele greșeli. Doctorul stomatolog Dan Merisca vă atrage atenția la câteva greșeli frecvente făcute involuntar atunci când vă îngrijiți cavitatea bucală.

1. Nu vă periați dinții la momentul potrivit!

Periuța de dinți ar trebui să fie ultimul lucru care atinge dintii seara. Gustarile inainte de somn cresc semnificativ riscul aparitiei cariilor.  Metoda de spalare a dintilor de dimineata este la fel de importanta.

2. Folositi peria gresită!

V-aș recomanda alegerea unei periuțe de dinți cu perii moi.

3. Nu vă clătiți gura!

Înghițirea sau scuiparea pastei de dinți nu elimină în totalitate bacteriile. Folosiți o apă de gură fară alcool.

4. Nu vă schimbați peria de dinți!

Eu vă recomand schimbarea periei de dinti atunci când credeți că e uzată. Perii uzati nu pot indepărta eficient bacteriile. Dacă ați fost bolanv, schimbați peria imediat. Bacteriile prezente în timpul unei răceli se pot agăța de peria ta și vă pot reinfecta. Depozitarea periei se va pune într-un recipient sau într-un dulăpior de baie pentru a se evita contactul cu aerul nu prea prietenos din baie.

5. Ignorați restul gurii!

Limba atrage numeroase bacterii. Resturile de la mancare pot ramane cu usurinta blocate pe suprafata acesteia. Nu uitati ca in timpul periajului sa va curatati limba și nu în ultimul rând să nu ezitați să folosiți ața dentară.

Noi vă mulțumim pentru aceste sfaturi și sperăm ca cititorii noștri să le urmeze. Cei care vor să vă facă o vizită vă pot găsi la;

Dr. Dan Merisca

Str. C. Brâncoveanu, nr. 102

Tel. 0357427278 sau 0756277408

E mail: d.merisca@yahoo.com

Orar: luni,miercuri,vineri 13.30 – 19.00

Marţi şi joi 09.00 – 12.00

No Comments

Comments for Nu doar ascultaţi ce zice stomatologul Dan Merisca. Urmaţi sfaturile lui! (VII) are now closed.