Masterplanul privind deşeurile, un proiect finalizat

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on mai 25, 2016 with No Comments

adrian-tolea

Consiliul Judeţean Arad a reuşit să finalizeze în termen proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Arad”, finanţat prin POS Mediu, din fonduri europene.

După finalizarea lucrărilor în decembrie 2015 – termen limită pentru eligibilitatea cheltuielilor –, luni, 23 mai, s-au aprobat documentaţiile necesare pentru atribuirea contractelor de operare a staţiilor construite prin proiect. Practic, a fost ultima etapă pentru a încheia proiectul şi, astfel, pentru a nu pierde fondurile europene accesate.

Important este că ne-am încadrat în toate termenele impuse de finanţarea europeană, în pofida unor critici şi chiar a unor încercări de blocare a proiectului. Suntem printre primele cinci judeţe din ţară care au reuşit să finalizeze lucrările în termen şi să înceapă procedurile de atribuire a contractelor de delegare a serviciilor de salubritate”, a declarat Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad.

***

În următoarea perioadă se vor derula procedurile de achiziţie pentru contractele de operare a staţiei de compostare în tunel, judeţul Arad, a staţiilor de transfer din Bârzava, Chişineu-Criş şi Sebiş, cât şi a staţiei complexe Ineu-Mocrea de compostare, sortare şi transfer.

De asemenea, este în curs de finalizarea şi documentaţia pentru atribuirea contractului de colectare şi transport.

No Comments

Comments for Masterplanul privind deşeurile, un proiect finalizat are now closed.