Nicolae Ioţcu: „România se îndreaptă spre colaps”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on august 29, 2013 with No Comments

Prin măsurile luate în cele 16 luni de guvernare, este clar că USL blochează motoarele dezvoltării României. Tăierea investiţiilor şi creşterea cheltuielilor de personal sunt principalii factori care frânează economia românească. România riscă să reintre în recesiunie, deoarece tăierea investiţiilor înseamnă în primul rând diminuarea locurilor de muncă, creşterea şomajului, dar blocarea lucrărilor pentru anumite obiective.

„Arădenii simt pe pielea lor aceste măsuri. Pasajele de pe Centura Aradului, drumurile Arad-Şiria şi Arad – Felnac, dar şi multe alte investiţii din comunele şi oraşele din judeţ sunt semne clare că Guvernul în loc să ghideze fondurile spre aceste investiţii, implicit spre crearea de locuri de muncă, finanţează cheltuielile de personal”, afirmă Nicolae Ioţcu, primvicepreşedintele PDL Arad.

Astfel, la nivel naţional, cheltuielile cu investiţiile au scăzut cu 14,4% comparativ cu primele şapte luni ale anului 2012, în timp ce cheltuielile cu personalul au crescut cu 16,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

„Ca să întregească eşecul guvernării, USL înregistrează o scădere cu 0,6% la atragerea fondurilor nerambursabile acordate de UE. Asta în condiţiile în care USL anunţase că se bazează pe o creştere considerabilă a acestor venituri bugetare în anul 2013 pentru a putea face faţă cheltuielilor şi a putea menţine sub control deficitul bugetar”, a completat Nicolae Ioţcu.

No Comments

Comments for Nicolae Ioţcu: „România se îndreaptă spre colaps” are now closed.