Consiliul județean ajută primăriile din județ să se promoveze în relația cu investitorii!

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on mai 11, 2017 with No Comments

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a participat astăzi la deschiderea oficială a Târgului Educației, EDU2JOB FOR LIFE, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură, la EXPO Arad.

La eveniment a fost prezent inclusiv ministrul Educaţiei, dl Pavel Năstase, care a vizitat standurile şi a discutat cu participanţii.

Consiliul Judeţean Arad a organizat un stand pentru promovarea potențialului local de forță de muncă, pentru discuții cu angajatori și investitori, cât şi pentru promovarea turistică a judeţului.

Pe perioada târgului, standul Consiliului Judeţean va oferi găzduire primăriilor interesate să își păstreze și să pună în valoare acasă forța de muncă, să discute cu administrația județului, cu oamenii de afaceri și cu reprezentanţii şcolilor crearea unor poli zonali de dezvoltare.

Autorităţilor locale ar trebui să li se acorde mai multă libertate de decizie în funcţie de necesităţile socio-economice locale, în ceea ce priveşte organizarea învăţământului profesional şi tehnic.

Văd ca o normalitate faptul să putem avea puterea de a decide ce profiluri să aibă şcolile profesionale din comunitatea noastră, ce specializări să aibă şcolile si liceele noastre şi ce ar fi prioritar să studieze studenţii de la universităţile locale. Consider că o reformă în ceea ce priveşte corelarea ofertei educaţionale cu necesităţile pieţei muncii este absolut necesară.

Modificarea din Legea Educaţiei Naţionale care prevede ca autorităţile locale să asigure bugetele pentru plata cazării şi mesei elevilor înscrişi la învăţământul profesional sau tehnic, este o măsură bună, însă va fi imposibil de aplicat dacă nu se va asigura şi sursa de finanţare aferentăa afirmat dl Iustin Cionca.

În cadrul târgului EDU2JOB FOR LIFE, desfăşurat în perioada 11-12 mai 2017, peste 100 de expozanţi vin în întâmpinarea vizitatorilor cu o ofertă bogată de locuri de muncă, indiferent de nivelul de pregătire a celor interesaţi, şi o gamă variată de oferte educaţionale din cadrul universităţilor din Arad, Timişoara, Bucureşti dar şi din străinătate.

No Comments

Comments for Consiliul județean ajută primăriile din județ să se promoveze în relația cu investitorii! are now closed.