Municipiul Arad a semnat documentele pentru finanţarea proiectului „Termoficare în Arad – reabilitarea rețelei de transport și distribuție a energiei termice și transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou”

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on iulie 17, 2015 with No Comments

Joi 16 iulie 2015, Municipiul Arad a semnat documentele pentru finanţarea proiectului Termoficare în Arad – reabilitarea rețelei de transport și distribuție a energiei termice și transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou” derulat în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român. Proiectul, în valoare de peste 9 milioane franci elvețieni, beneficiază de finanțare nerambursabilă elvețiană în proporție de 70%.

Documentele au fost semnate din partea Municipiului Arad de dl.viceprimar dl.Levente Bognar, din partea Ministerului Dezvoltării Regionale de doamna Sirma Caraman, secretar de stat și de domnul Attila Gyorgy – secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Termoficare în Arad – reabilitarea rețelei de transport și distribuție a energiei termice și transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou” este cel de-al doilea proiect care realizat de Primăria Municipiului Arad cu fonduri nerambursabile în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român în aria “Îmbunătăţirea mediului înconjurător”. Investiţiile care vor fi finanțate prin acest proiect includ reabilitarea reţelei de transport și distribuţie a energiei termice și transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou în centrală termică cu funcţionare pe gaz și biomasă. Celălalt proiect în cadrul programului elvețiano-român a fost semnat în 28 mai și are ca obiectiv realizarea iluminatului public cu LED pe șoseaua de centura NV a Aradului și la 70 de locuri de joacă din municipiu, cu un buget total de 3, 25 milioane franci elvețieni.

Proiectul “Termoficare în Arad” are un buget total de 9.326.553 de franci elvețieni (40.170.396,43 de lei), din care contribuţia elveţiană nerambursabilă este de 6.586.650 de franci elvețieni (28.369.360,22 lei), reprezentând 70% din costurile eligibile.

Lucrările de reabilitare au termen de finalizare 42 de luni iar impactul va fi reducerea costurilor de termoficare pentru toți locuitorii Aradului, în urma reducerii pierderilor prin reabilitarea 8,7 km de conducte din rețeaua de distribuție de transport. Abonații din Aradul Nou (714 apartamente) vor beneficia de confort termic îmbunătățit, în condiţii de fiabilitate şi siguranţă cu nouă centrală termică pe gaz și biomasă. Investiția va reduce pierderile, va diminua consumul de energie și emisiile de CO2.

Documentele de finanțare semnate azi sunt:

Acordul de proiect, încheiat între Ambasada Elveţiei – în calitate de reprezentant al statului finanţator, Ministerul Finanțelor Publice (MFP) – în calitate de Unitate Naţională de Coordonare a Programului şi MDRAP – în calitate de Organism Intermediar pentru Aria de Concentrare 4 a Programului, și

Acordul de implementare, încheiat între MFP – în calitate de Unitate Naţională de Coordonare a Programului şi Primăria Municipiului Arad – în calitate de beneficiar al finanţării.

 

No Comments

Comments for Municipiul Arad a semnat documentele pentru finanţarea proiectului „Termoficare în Arad – reabilitarea rețelei de transport și distribuție a energiei termice și transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou” are now closed.