Modernizarea drumului județean Bârsa-Moneasa se apropie de finalizare

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on mai 11, 2023 with No Comments

Modernizarea drumului județean Bârsa-Moneasa se apropie de finalizare. În prezent, se lucrează la amenajarea rigolelor, la marcajele rutiere și la celelalte aspecte ale drumului, pentru a asigura un transport rutier sigur și corect.

„Stațiunea Moneasa poate fi catalogată ca perlă a turismului arădean, având acest statut încă din secolul 19. Noi, ca și administrație, contribuim la creșterea și consolidarea stațiunii prin mijloacele pe care le avem. În primul rând, e vorba de infrastructură, în special cea rutieră, pentru ca la investițiile publice să se poată adăuga și cele private. Drumul Bârsa-Moneasa face parte din strategia noastră de dezvoltare unitară a județului”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Drumul județean DJ 792B are o lungime totală de 22,024 km și își are început în localitatea Bârsa, de la intersecţia cu drumul naţional DN 79A și sfârșitul la ieşirea din localitatea Moneasa, traversând următoarele localități: Donceni, Buhani, Dezna, Rănuşa, Moneasa. Valoarea totală a lucrării este de 46,8 milioane de lei.

În cadrul lucrărilor de modernizare se amenajează carosabilul propriu-zis, șanțurile de colectarea și dispozitivele de evacuare a apelor pluviale, se sistematizează intersecțiile clasificate și neclasificate, cât intersecţia la nivel cu calea ferată Arad-Brad. Nu în ultimul rând, se va asigura accesul la proprietăți în localităţile Bârsa, Donceni, Buhani, Moneasa.

No Comments

Comments for Modernizarea drumului județean Bârsa-Moneasa se apropie de finalizare are now closed.