Mircea Rednic, mulțumit de completarea lotului. Absențe notabile cu Rapid

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 18, 2023 with No Comments

Conferința de presă premergătoare meciului cu Rapid a adus în fața jurnaliștilor un Mircea Rednic mult mai destins, mult mai puțin crispat.

Acesta a mărturisit că acest lucru se datorează și rezolvării problemelor legate de lot, în condițiile în care, în pauza datorată meciurilor echipelor naționale, la UTA au sosit doi atacanți, olandezul Kevin Luckassen și kenyanul Eric Johana Omondi. Ei se adaugă lui Reagy Ofosu, Tiberiu Căpușă și Ibrahima Conte, sosiți și ei recent, portarul Sebastian Micu și mijlocașul Andrei David, având și ei șanse de a rămâne. În aceste condiții, Mircea Rednic are la antrenamente în jur de 30 de jucători, aici fiind incluși și cei de la echipele de tineret U19 și U17, care se pregătesc periodic cu „echipa mare”.

„Nu am de ce să mă mai plâng acum și cred că perioada deloc ușoară, în proporție de 99% s-a terminat. Chiar mă bucur că am reușit să îmi formez un lot bun, cu concurență acum pe posturi. Jucătorii care nu au vrut, nu s-au adaptat sau nu s-au impus, ușor, ușor, s-au eliminat natural. Nu am ce să fac. Acum mă simt și eu antrenor. După ce vin băieții de la loturi, vom avea 27 de jucători, cu portarii 30. E altceva, ai de unde să alegi, antrenamentele sunt mult mai reușite decât înainte, când o lună jumate am antrenat jucători foarte tineri. A fost un lucru pozitiv pentru că așa ne-am făcut o imagine cu jucătorii pe care îi am, am crezut și cred în ei” a precizat „principalul” alb-roșiilor.

Din păcate, pentru partida cu Rapid, doi dintre titulari, Cooper și Fabry sunt suspendați, iar Cristi Mihai și Vucenovic se confruntă cu probleme medicale. Conte nu este încă legitimat, iar Abeid revine de la lotul național al Mauritaniei de abia joi dimineață și pare greu de crezut că va fi folosit vineri seară, contra giuleștenilor. Juniorii Pop și Stanciu vor face și ei un singur antrenament la revenirea de la loturile naționale, iar Mircea Rednic s-a declarant nemulțumit de programarea partidei vineri seara.

„Nu o spun cu răutate, dar suntem singura țară care după o întrerupere a programat meciuri vineri. Ar fi normal ca, ținând cont de meciurile naționalelor, să punem de sâmbătă partide în campionat, nu de vineri, pentru că jucătorii nu au cum să ajungă ok. Suntem mândri și fericiți că jucătorii noștri convocați au avut evoluții bune, chiar decisive, dar pe mine asta nu mă încălzește. Risc ca trei dintre ei sau doi, mai mult ca sigur, să nu joace, plus doi suspendați, sunt deja patru. Mai e și un accidentat după meciurile de la lot și deja e jumătate din echipă. Așadar, și Federația sau Liga ar trebui să se gândească că nu se întâmpla nimic dacă jucam sâmbătă trei meciuri. Și în Belgia încep de sâmbătă, duminică meciurile bune. Noi parcă avem contract cu vineri” a spus antrenorul UTA-ei.

Acesta nu s-a ferit să abordeze și ratarea transferului lui Dorin Rotariu, care a ales să joace pentru FCSB, dar nu s-a arătat foarte afectat de decizia timișoreanului.

„Sunt dezamăgit, dar înțeleg jucătorul, nu puteam să concurăm financiar cu FCSB. Înainte de a semna cu Kevin, l-am sunat pe Rotariu, pentru că așteptam un răspuns, vii sau nu vii. Te înțeleg pe tine, ar trebui să mă înțelegi și tu pe mine, dar nu mi-a răspuns. Am dat drumul la contractul lui Kevin (Luckassen) și acum, sincer să fiu, și cu Eric (Omondi), avem concurență. Mai sunt și Ofosu și cei tineri, e și Stahl, care a început să joace foarte bine, deci am concurență și la mijloc. E concurență și în apărare prin venirea lui Conte, Ivo (Markov) se antrenează și el cu echipa, suntem foarte bine. Deci avem cel puțin doi jucători pe post” a mai afirmat Mircea Rednic.

No Comments

Comments for Mircea Rednic, mulțumit de completarea lotului. Absențe notabile cu Rapid are now closed.