Mircea Purcaru: „Sunt convins că doar dintr-o prudenţă exagerată, preşedintele nu a promulgat Codul Fiscal”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on iulie 20, 2015 with No Comments

Copreşedintele ALDE Arad, Mircea Purcaru, consideră că „dintr-o prudenţă exagerată” şi „la sugestia unor consilieri economici care nu au observat că inclusiv Germania îşi reconsideră strategiile bazate pe austeritate”, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului Codul Fiscal, adoptat de către Parlament cu o majoritate zdrobitoare. „Sunt convins că doar dintr-o prudenţă exagerată, preşedintele nu a promulgat Codul Fiscal, care prevede măsuri cuprinse ca priorităţi atât în programul său, cât şi în cel al PNL. Din păcate, PNL, de fapt reinventatul PDL, foloseşte acest prilej în interes strict politic, fără să ia în considerare imensele prejudicii pe care le pot cauza României şi românilor. După ce, prima dată, au votat Codul Fiscal, pentru că nu aveau încotro, cele mai importante prevederi fiind pur liberale şi, mai ales, cuprinse în programul lui Klaus Iohannis, acum s-au răzgândit şi vor o sesiune parlamentară extraordinară, pentru a testa încă odată posibilitatea schimbării majorităţii parlamentare”, spune Mircea Purcaru.

În opinia sa, PNL consideră că retrimiterea la Parlament se datorează voinţei preşedintelui Klaus Iohannis de a grăbi schimbarea Guvernului, prin ruperea coaliţiei de guvernare. „Aşa zişii liberali au considerat prudenţa lui Iohannis ca pe o undă verde pentru orice manevre politicianiste, indiferent de costurile pentru ţară, menite să-i readucă la putere. Părerea mea este că la sesiunea extraordinară ei şi acoliţii lor nu vor participa la vot, motivând că puterea trebuie să-şi mobilizeze oamenii, dacă vrea să retrimită spre promulgare Codul Fiscal în forma în care este. Speranţa lor este că vor reuşi să convingă UNPR şi pe unii parlamentari de la alte partide sau independenţi să se abţină de la vot, dând semnalul schimbării majorităţii parlamentare, urmând ca la începutul sesiunii din toamnă moţiunea de cenzură să treacă. ALDE face apel la raţiune şi îşi exprimă convingerea că, sub o formă sau alta, măsurile din Codul Fiscal vor fi puse în aplicare, iar Guvernul îşi va continua mandatul, coaliţia de guvernare dovedindu-şi soliditatea şi solidaritatea internă. Măcar în ultima clipă, PNL ar trebui să-şi dea seama că preluarea guvernării prin sacrificarea interesului naţional i-ar duce la o catastrofă politică în 2016, la alegerile parlamentare, indiferent cine le-ar organiza”, a mai spus Mircea Purcaru

No Comments

Comments for Mircea Purcaru: „Sunt convins că doar dintr-o prudenţă exagerată, preşedintele nu a promulgat Codul Fiscal” are now closed.