Mircea Purcaru: „Judeţul Arad este unul dintre cele mai bolnave din ţară”

Written by florin coita. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , ,

Published on iunie 16, 2016 with No Comments

purcaru

Preşedintele executiv ALDE Arad, Mircea Purcaru, consideră că actualul guvern de tehnocraţi este mai slab decât oricare guvern politic, cea mai bună dovadă fiind  declaraţiile ministrului muncii, absolut elucubrante.

„Ce poţi să crezi despre un ministru al muncii care afirmă că nu este treaba Guvernului să se ocupe de educaţie şi să asigure locuri de muncă? Dar ce altceva decât să asigure dezvoltare economică, pentru a crea locuri de muncă trebuie să facă un guvern, doar să colecteze impozite şi taxe? Aceste declaraţii dovedesc că oamenii lui Cioloş sunt cu totul pe dinafara actului de guvernare, iar acesta este cel mai slab govern pe care l-a avut România, mai slab decât oricare guven politic” a spus Mircea Purcaru.

Mircea Purcaru a abordat în cadrul unei conferinţe de presă şi situaţia sănătăţii în judeţul Arad.

“În campania electorală toate partidele au abordat problema sănătăţii, recunoscând că judeţul nostru este unul dintre cele mai bolnave din ţară. În ciuda acestui fapt, administraţia locală alocă foarte mulţi bani pentru acţiuni şi evenimente culturale în loc să dirijeze aceste sume, aşa cum ar fi normal, spre sănătate. Este intolerabil ca spitalul cel mai reprezentativ, Spitalul Clinic Judeţean, să aibă încadrarea 3B. Asta în timp ce la Timişoara există patr spitale de categoria 1A, iar pe Calea Buziaşului se construieşte noul SpitalRegional. Spitalul din Oradea are categoria 1A, cel de la Salonta având aceeaşi categorie ca şi Aradul, 3B. În judeţul Hunedoara există trei spitale de categoria 1A, la Hunedoara, Petroşani şi Lupeni, doar cel din Brad având categoria 3B. La Reşiţa, spitalul are tot categoria 1A. Aşa că Aradul, în domeniul sănătăţii, a ajuns să se afle pe aceeaşi treaptă cu Salonta şi Brad, de aceea nu putem decât să îi “felicităm” pe cei care conduc municipiul şi judeţul. Reamintindu-le că Aradul se află pe primul loc la bolile de cancer, în topul national la bolile cadivasculare şi, îngrijorător, tot pe primul loc la concediile medicale solicitate. Alte comentarii sunt de prisos” a mai declarat Mircea Purcaru.

No Comments

Comments for Mircea Purcaru: „Judeţul Arad este unul dintre cele mai bolnave din ţară” are now closed.