Mircea Purcaru: „Atenţie la falimentul personal!”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on mai 21, 2015 with No Comments

Adoptarea Legii privind insolvenţa persoanei fizice este, fără îndoială, un pas în plus spre modernizarea României. Un pas pe care, din varii motive, timp de 25 de ani nimeni nu a avut curajul sau interesul să îl facă. Sau au avut ”interesul” să protejeze interesele băncilor, multe dintre ele cu comportament demne de celebrul cămătar care tăia din corpul datornicului o livră de carne.
Legea înseamnă o gură de oxigen pentru mulţi români care, înglodaţi în datorii, riscă să fie daţi afară din case pentru că nu au mai putut să-şi plătească ratele. Dacă această lege ar fi existat pe vremea când Băsescu, Boc şi PDL au tăiat salariile, poate că nu am fi avut parte de sinucideri din cauza imposibilităţii plătirii datoriilor, ca urmare a tăierii salariilor unuia sau ambilor membri ai familiei.
Cu toate acestea, fac un apel la arădenii care fac cu greu faţă plătirii ratelor la bănci să nu se lase amăgiţi de perspectiva refuzului de a-şi mai plăti aceste rate, pentru că Guvernul îi va salva şi nu va lăsa băncile să îi execute silit. Este o capcană uriaşă, pe care este bine să o evite, să înţeleagă exact ce înseamnă aplicarea acestei legi a falimentului persoanei. Pe scurt, statul ia asupra lui plata ratelor, însă aceasta nu înseamnă că o face fără a-şi lua măsurile de rigoare pentru a-şi recupera banii. Singura diferenţă va fi aceea că datornicul nu va mai returna banii băncilor, ci statului. Poate, în rate mai mici şi pe o perioadă mai lungă, însă aceasta va presupune controlul total al statului asupra tuturor veniturilor sale. Comisia specială va decide cum va avea dreptul persoana în cauză să cheltuie ultimul leuţ. Aşadar, o lege bună, pe care, însă, trebuie să o interpretezi exact cum trebuie, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.

No Comments

Comments for Mircea Purcaru: „Atenţie la falimentul personal!” are now closed.