Miracolul din Aradul Nou. UTA mai face un pas spre prima ligă

Written by florin coita. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 04, 2016 with No Comments

DSC08421 (Copy)

UTA a reuşit un meci extraordinar în returul primului baraj pentru accederea în Liga I,  trecând de Dunărea Călăraşi, scor 4-1 după prelungiri (2-0, 3-1). Alb-roşii au obţinut astfel calificarea pentru o dublă decisivă cu FC Voluntari, calificare sărbătorită printr-o adevărată fiesta la firul ierbii de cei peste 2.000 de suporteri prezenţi pe Stadionul Motorul.

Au marcat pentru UTA: Man (min. 17), Curtuiuş (min. 33) şi C. Rus (min. 79 şi 99) respectiv Balint (min. 80) pentru Dunărea, la capătul unei partide spectaculoase, mult peste nivelul ligii secunde, la care şi-au adus aportul atât combatanţii din teren cât şi suporterii alb-roşii, care au creat o atmosferă de excepţie.

Au evoluat pentru UTA: Miron – Manea, Botiș, Gligor, Burlă – Strătilă (77 Covaci), Chindriș, Tănase (71 Jorza), Copil – Man, Curtuiuș (60 Rus).

„Nu credeam că voi trăi aşa ceva, atât de repede în cariera mea de antrenor. A fost un meci dominat clar de UTA, o partidă în care noi am uitat să jucăm fotbal. Am fost diametral opuşi faţă de spiritul nostru obişnuit, faţă de jocul nostru pe care l-am practicat până acum. Practic, am uitat complet cum trebuie să jucăm, asta şi poate pentru că am întâlnit o echipă motivată, cu un public minunat. Am revenit la un moment dat în joc, dar am făcut-o mincinos. Nu mă interesează că am ratat mult, aceste ratări fac parte din joc. Dacă aveam valoare şi tărie de caracter trebuia să marcăm unul, două sau trei goluri. Nu avem ce face, o s-o luăm de la capăt de la anul sau poate nu, dar e păcat pentru băieţii mei pentru că am dat cu piciorul la munca incredibilă de un an de zile. Am fost uniţi, am tras din greu şi am dat uşor cu piciorul la această şansă mare. Dacă suntem bărbaţi adevăraţi, de la anul o luăm de la capăt şi mai puternici” a declarat Adrian Mihalcea, antrenor Dunărea Călăraşi:

Adrian Mihalcea a vorbit şi despre meciul UTA-ei cu Voluntariul. „Nu ar fi fair-play să vorbesc despre şansele UTA-ei, dar vă spun că dacă noi ne-am fi calificat, clar am fi plecat cu şansa a doua la al doilea baraj. Pe lângă faptul că Voluntariul au o echipă valoroasă ei au şi zece zile de pauză. Noi ne-am luptat acum ca şi chiorii, eram la un pas să se întâmple ceva grav cu jucătorii, datorită oboselii şi am fi avut şanse foarte mici. Dar îi doresc UTA-ei să câştige, să demonstreze că şi o echipă Liga a 2-a, după 50 de meciuri în campionat, după un baraj foarte greu, poate să obţină promovarea”.

„Îmi e greu să vorbesc acum, sunt consumat total, la fel ca şi jucătorii şi spectatorii. E o fericire mare acum, o fericire pe care o anticipam. Dacă vă amintiţi, la finalul meciului tur am spus la interviuri că această echipă va da totul pe teren, că avem un spirit fantastic şi că vom reveni. E un an foarte frumos pentru noi, acum trecem la celălalt baraj. Ne bucurăm de acest moment, e momentul jucătorilor, al fanilor, sunt mândru de băieţii mei cum au crescut de la meci la meci, cum s-au dedicat în acest sezon. Am pus suflet, am avut atitudine. Vreau să ne bucurăm de acest moment, să felicit jucătorii, să felicit familiile noastre, suporterii pentru tot ceea ce se întâmplă în jurul acestui club, pentru felul cum au crescut, când mulţi nu credeau în noi“ a declarat Roland Nagy, antrenorul UTA-ei.

Antrenorul alb-roşiilor a subliniat şi faptul că au marcat toţi cei trei atacanţi folosiţi: „Cipri Rus a avut un start bun de sezon, şi arată mereu lucruri bune când vine de pe bancă. E important să avem rezultate şi de la jucătorii care intră ca rezerve. Asta am vorbit mereu cu ei şi asta le-am cerut. Curtuiuş a avut vârfuri de formă, scăderi, mereu a căutat să fie la locul potrivit, iar acum a reuşit. Avem jucători care au făcut şi fac diferenţa, ca şi Man, ca şi Miron, ca şi toţi cei de pe teren şi de pe bancă. Am ştiut să gestionăm bine şi momentul în care am rămas cu un jucător în minus, aşa cum am făcut-o mereu în acest sezon. Gligor a evoluat după doar trei antrenamente, a făcut-o practic într-un picior, asta spune multe despre sacrificiile făcute. Botiş, aşa cum am mai spus, a arătat un spirit fantastic pentru vârsta lui. Au venit şi tinerii cu acest entuziasm, e un grup fantastic. După meciul tur am fost puşi la zid, s-a spus că puteau să facă scor de polo cu noi, dar am spus că nu vom repeta prestaţia de acolo. Nu ştiu ce au gândit ei despre noi, dar am văzut că au făcut dublu marcaj la Strătilă, au crezut că doar acolo ne vom face jocul. Iată însă că i-am surprins cu Curtuiuş, cu Dennis Man şi Cipri Rus”.

 

No Comments

Comments for Miracolul din Aradul Nou. UTA mai face un pas spre prima ligă are now closed.