Ministerul de Interne se face de râs. Iniţiativa Claudiei Boghicevici este tergiversată pentru că MAI nu are posibilităţi tehnice să trimită un SMS odată la cinci ani!

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 05, 2014 with No Comments

În mai 2013, deputatul PDL Claudia Boghicevici a depus o iniţiativă legislativă pentru modificarea Legii armelor. Conform proiectului, Inspectoratele judeţene de poliţie sunt obligate să-i anunţe pe posesorii de permise de portarmă cu 30 de zile înainte de expirarea acestuia.

Claudia Boghicevici arăta în motivare că, permisele fiind date pe cinci ani, este imposibil ca toţi posesorii să ţină minte exact data la care trebuie reînnoit permisul, sau pot exista varii motive ca unii să nu aibă posibilitatea să facă acest lucru în termen de zece zile de la expirare. „Nu este admisibil să ne jucăm cu un lucru atât de important, mai ales că, aşa cum am arătat în motivare, legislaţia actuală prevede că neprezentarea în termen de zece zile la preschimbare sau pentru renunţare la permis constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani”, spune deputatul arădean. Iniţiativa a ajuns abia acum la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, însă reprezentanţii Ministerului de Interne au solicitat respingerea ei, pe motiv că ministerul de interne nu are posibilităţi tehnice de a-i notifica pe posesorii de permise! „Ne facem de râsul Europei, cum poţi să spui că un minister, mai ales cel al Internelor, nu poate să trimită un SMS, să dea un telefon sau chiar să trimită o scrisoare unui cetăţean, odată la cinci ani ?”, spune Claudia Boghicevici.

Dacă nici măcar atâta lucru nu poate să facă un minister, ce să ne mai mirăm că angajaţii acestuia nu sunt capabili să interpreteze nişte coordonate transmise pe telefonul mobil?”, adaugă Claudia Boghicevici, cu referire la accidentul aviatic.

 

No Comments

Comments for Ministerul de Interne se face de râs. Iniţiativa Claudiei Boghicevici este tergiversată pentru că MAI nu are posibilităţi tehnice să trimită un SMS odată la cinci ani! are now closed.