Mihail Neamțu: ”Asistăm la inevitabilul colaps al unui regim bazat pe corupție și furt”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on februarie 06, 2015 with No Comments

Principalul subiect al conferinței de presă desfășurată azi la sediul Partidului Noua Republică a fost legat de ceea ce Mihail Neamțu, liderul acestei formațiuni politice, a numit ”sfârșitul baronilor și al hoților”.

”Noua Republică aduce un omagiu tutror magistraților corecți, grație cărora asistăm la inevitabilul colaps al unui regim bazat pe corupție și furt. Lor le datorăm eliberarea României de frică, iar ceea ce se întâmplă confirmă faptul că sfârșitul baronilor și al hoților e aproape” a declarat Mihail Neamțu.

Avându-l alături pe Ioan Stan, liderul filialei arădene a Noii Republici, Mihail Neamțu a ținut să precizeze că, din păcate, ceea ce se întâmplă nu este un motiv de bucurie.

”Nu trebuie să jubilăm, cred că mai repede ar trebui să fie un moment de  tristețe. Pentru că altceva trebuia să facem acum, la 25 de ani de la revoluție. Ar fi trebuit să salutăm forța demografică a României, într-o țară cu 25 de milioane de locuitori, forța sa spirituală, succesele în educație, în sănătate, să inaugurăm cel de-al 2.000-lea kilometru de autostradă…” a precizat Mihail Neamțu.

Acesta considerând că e necesară o primenire a tuturor instituțiilor statului, începând cu presa și terminând cu banca națională.

”Observăm că în atenția justiției au intrat nu doar politicienii, ci și marii patroni de presă, gen Dan Voiculescu, Mihai Roșca Stănescu  sau Sebastian Ghiță. E necesară clar o primenire a presei. Dar și a altor instituții, cum ar fi ANI, DIICOT, SRI sau chiar CNA. Și nu în ultimul rând BNR,  a cărei imagine o consider precară, mai ales după modul în care a reacționat la problema creditelor în franci elevețieni. Dealtfel, nici nu mă mir, privind la cine se află în conducerea băncii naționale, persoane lipsite de credibilitate: Mugur Isărescu, Florin Georgescu, Marin Dinu, Bogdan Olteanu, Gheorghe Gherghina, Agnesz Nagy, Daniel Dăianu sau Adrian Vasilescu. Iar dacă vorbim de primenirea instituțiilor nu putem încheia decât cu Palatul Victoria, sperând că vom asista cât mai curând la ceea ce eu aș numi îndepărtarea de Victor Ponta și tot ceea ce reprezintă el…” a mai spus președintele Noii Republici.

No Comments

Comments for Mihail Neamțu: ”Asistăm la inevitabilul colaps al unui regim bazat pe corupție și furt” are now closed.