Mihai Fifor : Patriotism economic și productivism, conceptele cheie care ghidează politica economică a guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on iunie 30, 2023 with No Comments

În temeiul acestora s-a lansat astăzi Programul Național de Sprijin al Industriei Alimentare – INVESTALIM.

600 de milioane de euro vor fi alocate, în următorii 3 ani, pentru susținerea investițiilor în noi unități de producție și/sau în modernizarea și dezvoltarea celor existente.

Obiectivele strategice vizate sunt întărirea siguranței alimentare și reducerea deficitului comercial’

Sprijinul statului se manifestă prin garanții de stat de până la 80% din valoarea creditelor angajate de investitor și dobânda subvenționată;

Statul plătește componenta ROBOR a dobânzii și investitorul doar o marjă de 2%;

Sunt două forme de sprijin:

Schemă de ajutor de stat pentru înființarea sau dezvoltarea capacităților de producție din industria alimentară; creditul va fi acordat de bănci comerciale, dar nu mai mult de 50 de milioane de lei/beneficiar, pe o durată de maximum 10 ani.

Facilitarea accesului la finanțare pentru asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor făcute de beneficiarii eligibili; credit bancar, de maxim 30 de milioane de lei, pe maximum 5 ani.

 Companiile care aplică la acest program trebuie să facă o investiție de cel puțin 500.000 de euro

 

Biroul de Presă al PSD Arad

 

No Comments

Comments for Mihai Fifor : Patriotism economic și productivism, conceptele cheie care ghidează politica economică a guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu are now closed.