Claudia Boghicevici: ”Dublarea indemnizațiilor persoanelor persecutate în perioada comunismului va avea loc din iulie 2015”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , , , , ,

Published on martie 12, 2015 with No Comments

Deputatul PNL Claudia Boghicevici, membră a Comisiei pentru muncă și protecție socială, salută votul unanim dat ieri în plenul Camerei Deputaților prin care proiectul de lege nr. 596 din 2014, care prevede dublarea de la 200 la 400 lei a indemnizațiilor victimelor regimului comunist, va intra în vigoare de la 1 iulie 2015.

Deputatul PNL amintește că acest proiect a suscitat intense dezbateri în Comisia pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, întrucât reprezentanții Ministerului Muncii au propus prorogarea termenului de intrare în vigoare a acestei măsuri până la 1 ianuarie 2017, în ciuda faptului că ea a fost promisă încă din campania pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.

”Mă bucur că în mărinimia sa electorală de anul trecut Victor Ponta și-a adus aminte și de victimele dictaturii comuniste. Din păcate însă, ipocrizia care caracterizează această guvernare s-a manifestat și pe această temă. Pe de o parte anul trecut se băteau cu pumnul în piept pe la televizor cum au ei grijă de cei care au fost persecutați în comunism și le dublează indemnizațiile, pe de altă parte au venit la Comisia pentru muncă să ne propună să aplicăm de la 1 ianuarie 2017 această măsură. Pentru alte categorii sociale, probabil mai ușor de atras la vot, au fost găsite resurse încă de anul trecut și s-au dat ordonanțe de urgență pentru a le crește veniturile, însă pentru acești bătrâni au vrut să amâne doi ani măsura, supărați probabil că nu le-au mai ieșit calculele electorale și nu au putut păcăli pe nimeni cu anti-comunismul de fațadă. Mă bucur însă că, la insistențele deputaților PNL, Parlamentul are înțelepciunea să voteze aprobarea acestei măsuri de la 1 iulie 2015 pentru că este un minim gest de reparație morală pe care îl putem face pentru cei care au suferit ororile comunismului” a declarat Claudia Boghicevici.

 

 

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici: ”Dublarea indemnizațiilor persoanelor persecutate în perioada comunismului va avea loc din iulie 2015” are now closed.