Mihai Fifor: „Guvernul Orban-PNL este campion la corupție și incompetență“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on iulie 06, 2020 with No Comments

Guvernul Orban-PNL este campion la corupție și incompetență. Aceasta este percepția publică a oamenilor după 7 luni de guvernare Iohannis-Orban. În loc să răspundă întrebărilor legitime ale opiniei publice despre scandalul Unifarm, atât premierul Orban, cât și președintele Iohannis tac complice și sfidător.

„Mai mulţi români cred că Guvernul Orban este mai corupt decât guvernele PSD, decât cei care cred contrariul (43% vs 36%). Românii mai cred că Guvernul PNL a profitat de pandemie pentru a face achiziţii netransparente (53%) şi că Iohannis şi PNL întreţin intenţionat panica (48%).

Percepția publică despre corupția la scară largă și incompetența actualei guvernări reflectă o realitate pe care zadarnic încearcă premierul Orban s-o nege.

Oamenii nu pot fi prostiți, nu sunt dispuși să-l creadă pe Orban când reclamă că legătura dintre Unifarm, directorul Unifarm şi Guvern privitor la acte de corupţie este „o imensă manipulare”. Corupția guvernului Orban, nepotismul și clientelismul pe care le practică sunt un fapt dovedit.

După cum un fapt dincolo de orice dubiu este istoricul relației premierului Orban cu patroana firmei implicată în spaga de 760.000 de euro de la Unifarm, încă de pe vremea când era viceprimar al Capitalei și mai apoi ministru al Transporturilor. Orban și Iohannis continuă să refuze răspunsurile cerute public asupra scandalului Unifarm.

Când e vorba de premierul său și de partidul său președintele Iohannis nu mai scoate un sunet, tace complice. În loc să iasă și să ceară clarificări și demisii/demiteri își apără colegii de partid și susținătorii politici.

Iohannis își probează încă o dată fățărnicia, dubla măsură, tace protector cu corupții PNL, deși se arăta  extrem de vocal și cavalerul neprihănit anticorupție la adresa PSD.

Mâine începe efectiv funcționarea Comisiei Parlamentare de Anchetă asupra pandemiei. Prima acțiune pe care o va face va fi să ceară guvernului toate contractele de achiziție din perioada stării de urgență și de alertă, pentru ca toată lumea să afle cine/cât și pentru ce a încasat miliarde din banii publici. Pe de altă parte, comisia va încerca să afle răspunsuri la câteva întrebări:

A făcut premierul Orban presiuni asupra directorului UNIFARM să nu rezilieze contractul cu măști proaste, așa cum a relatat presa?

A vorbit premierul Orban, în perioada de pandemie, cu omul său de încredere, respectiv doamna care administra firma care a oferit șpaga la Unifarm?

A făcut premierul Orban presiuni asupra managerilor de spitale pentru a cumpăra măsti de protecție proaste de la UNIFARM?

A folosit funcția de premier pentru a facilita importul măștilor la suprapreț din Turcia pentru UNIFARM?

A fost informat președintele Iohannis, în prealabil, de faptele de corupție de la UNIFARM?

Orban și Iohannis nu vor scăpa de ceea ce se tem cel mai tare -aflarea adevărului!“, susține senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Mihai Fifor: „Guvernul Orban-PNL este campion la corupție și incompetență“ are now closed.