Glad Varga, deputat PNL: „Guvernul PSD marginalizează Aradul! Fonduri mai mici pentru protecția copilului și pentru centrele de asistență socială a persoanelor cu handicap!”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on ianuarie 25, 2017 with No Comments

Varga Glad

În urma analizării bugetului de stat pe 2017 deputatul liberal, Glad Varga, critică guvernul PSD pentru că a tăiat din fondurile care reveneau județului Arad:

Am constatat că actualul guvern PSD a tăiat sume considerabile pentru finanțarea cheltuielilor privind susținerea sistemului de protecție a copilului. În 2017 Aradul va primi cu 280.000 lei mai puțin decât anul trecut. Pentru programul laptele și cornul, guvernul PSD a tăiat 483.000 lei, iar banii alocați centrelor de asistență socială a persoanelor cu handicap sunt mai puțini cu 34.000 lei.

Trebuie să ținem cont și de faptul că în sistem mai există copii și persoane cu handicap pentru care nu există standarde, la care se adaugă si aparatul propriu. Sumele necesare pentru bugetare în anul 2017 sunt : cheltuieli personal 32.150 mii lei, bunuri și servicii 11.000 mii lei, asistență socială 450 mii lei, servicii sociale 6.903 mii lei, astfel rezultă un total de cheltuieli: 50.503. mii lei. De aici reiese că finanțarea sistemului social este de numai 40.78 % în condițiile în care conform OUG 103/2013 art. 20, de la bugetul de stat se plătește până la 90 % din necesar.

Pentru ca PSD să își poată respecta promisiunile făcute în campania electorală, au trebuit sacrificate anumite domenii și județe care nu vor beneficia de o creștere a fondurilor de la bugetul de stat, cum s-a promis în decembrie anul trecut, ba mai mult, li se va aloca mai puțini bani decât în 2016.

Ne-am obișnuit ca Aradul să fie marginalizat de guvernele PSD, mai ales în ceea ce privește finanțarea de la bugetul de stat, însă este revoltător pentru mine ca un guvern, de orice coloratură politică, să diminueze cheltuielile alocate pentru protecția copilului și persoanele cu dizabilități.

Voi depune în Parlament amendamente, pentru ca județul Arad să nu fie în continuare văduvit de fondurile care îi revin, doar pentru că PSD și Liviu Dragnea au o agendă electorală de îndeplinit.

Fac apel la parlamentarii PSD de Arad să intervină pe lângă Guvern și să își respecte promisiunile  făcute atât în campanie cât și la ședința care a avut loc săptămâna trecută, la Consiliul Județean, și să sprijine proiectele Aradului la modul concret, nu doar la nivel de discurs public” a încheiat deputatul PNL, Glad Varga.

No Comments

Comments for Glad Varga, deputat PNL: „Guvernul PSD marginalizează Aradul! Fonduri mai mici pentru protecția copilului și pentru centrele de asistență socială a persoanelor cu handicap!” are now closed.