Miculescu a dansat cu „lupii”!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on iulie 25, 2022 with No Comments

UTA a făcut uitată prestația de la Pitești, reușind să depășească Petrolul și să obțină astfel prima victorie din noul sezon, scor 2-0 (1-0). Aproape 10.000 de spectatori au aplaudat cele două reușite a lui David Miculescu, cu o mențiune specială pentru galeria din peluza „Iosif Petschovski”, care  și-a încurajat frenetic favoriții, în ciuda disensiunilor cu conducerea actuală a clubului.

Dealtfel, suporterii, sosiți la stadion direct de la mitingul „Vrem UTA LIBERĂ”, organizat în Piața Avram Iancu, s-au oprit în fața hotelului „Continental”, acolo unde era cazată echipa. O parte dintre jucători se aflau în balcoanele hotelului, iar fanii au scandat „Echipa mea, să nu te temi, orice ar fi aici suntem!”, ca o asigurare a sprijinului total ce avea să vină peste câteva ore.

Impulsionată de tribune, UTA a început în forță, iar în min. 11 avea să și deschidă scorul. Iacob a degajat foarte lung, Otele a pus presiune pe tânărul Cioiu, acesta a trimis cu capul spre propriul portar, iar Avram a evitat cornerul cu o degajare chiar de pe linia de fund. Respingerea sa a fost însă defectuoasă, mingea a ajuns la Miculescu, care a trimis un „trasor” la colțul scurt fără ca Avram să mai aibă reacție, 1-0.

Petrolul putea egala rapid prin Dumitriu, dar șutul mijlocașului ploieștean, din drop, a trecut peste poarta lui Iacob. UTA a răspuns prin ocaziile lui Keseru – lovitură liberă executată de Ubbink, dar mingea, trimisă cu capul, a trecut pe lângă, sau Miculescu, tot o  lovitură de cap, respinsă de sub bară de Avram.

După aproximativ douăzeci de minute de la fluierul de început, în stadion a intrat și galeria celor de la Petrolul. Intrare marcată de violențe, garduri lovite cu picioarele, gesturi obscene, toate aceste manifestări desfășurându-se în apropierea sectorului copiilor care au beneficiat de gratuitatea oferită de club. Ieșirile au fost marcate și de aruncarea cu petarde tocmai în sectorul în care au fost așezați copiii!

Până la pauză jocul a fost deschis și alert, consemnându-se ocazii de ambele părți. Meijers, de la Petrolul, a trimis cu capul peste poartă, Miculescu a reușit o cursă de 40 de metri, l-a găsit excelent la limita suprafeței de pedeapsă pe Otele, dar jucătorul african s-a încurcat în minge. La o altă fază, Otele a scăpat „unu la unu” cu un fundaș advers, dar în locul unei pase spre Miculescu s-a complicat în careu și a scăpat mingea afară.

Petrolul putea rămâne în inferioritate în minutul 44, atunci când Huja l-a ținut pe Ubbink la o fază la care olandezul sprinta spre poarta adversă. Arbitrul Dima a semnalizat infracțiunea dar l-a iertat pe Huja de avertisment, în condițiile în care acesta mai avea un cartonaș galben.

Nae Constantin a mutat ofensiv la pauză, iar Petrolul a fost mult mai prezentă în jumătatea arădeană. UTA s-a organizat însă aproape perfect în apărare, Erico și Benga, fundașii centrali ai „Bătrânei Doamne” s-au dovedit de netrecut, iar atunci când a fost nevoie Iacob a fost și el la post. Descătușarea a venit în min. 69. Keseru a primit mingea în zona mediană, a întârziat pasa spre Otele în stânga, preferându-l pe Miculescu în dreapta. A trimis lung, David a preluat lângă Țicu, l-a evitat pe acesta, paralel cu linia de 16 metri a trecut și de Silva și apoi a tras de lângă Huja la colțul scurt, fără ca Avram să poată interveni, 2-0!

Erico și Benga au plonjat în fața porții la un șut a lui Măzărache, iar UTA a fost foarte aproape de 3-0 la două contraatacuri tăioase, dar Ademi și Stahl au greșit ultima pasă din poziții foarte bune.

Tabela a rămas astfel nemodificată până la final, iar UTA și-a trecut în cont prima victorie stagională, după o prestație în creștere față de „episodul Pitești”.

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Hoxhallari – Batha, Cascini – Miculescu (Șteau), Ubbink (Fl. Matei), Otele (Stahl) Keșeru (Ademi).

Petrolul: Avram – Pashov (Borța), Meijers, Tamaș, Huja (Tucaliuc), Țicu – Cioiu (Bratu), Dumitriu (Cebotaru), Tavares, Grozav (Măzărache) – Ivanovski.

Au arbitrat: I. Dima (București) – la centru, M. Marica (Bistrița) și C. Danșa (Satu Mare) – asistenți.

 

No Comments

Comments for Miculescu a dansat cu „lupii”! are now closed.