Memoriu depus la Consiliul Județean de către președintele PMP Arad, Florin Remețan

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on iulie 27, 2017 with No Comments

Către,

CONSILIUL JUDEȚEAN ARAD

Loc. Arad, str. Corneliu Coposu, nr. 22, jud. Arad

În atenția, d-lui Președinte Cionca-Arghir Iustin-Marinel și a Consilierilor Județeni,

Partidul Mișcarea Populară – Filiala Arad, cu sediul în Arad, str. B-dul Revoluției, nr. 74, ap.7, jud. Arad, reprezentat prin Florin Remețan în calitate de președinte și consilier județean în cadrul Consiliului Județean Arad, depune prin prezenta următorul

MEMORIU

Prin care dorim să vă atragem atenția asupra podului peste râul Crișul Alb din satul Vărșand, comuna Pilu, județul Arad, care asigură accesul sătenilor la terenurile agricole și spre localitățile Iermata Neagră și Zerind, dar și accesul Poliției de Frontieră pentru supraveghea fâșiei de protecție a graniței România-Ungaria.

Acest pod a fost predat de către Consiliul Local Pilu prin Hotărâre în urmă cu aproximativ 8 ani către Consiliul Județean.

În prezent podul din Vărșand se află într-o stare avansată de degradare existând pericolul iminent de prăbușire. Mai mult de jumate din acest pod stă să cadă în râu în orice moment.

Această cale de acces este deosebit de importantă pentru locuitorii din satul Vărșand, mulți dintre ei alegând să-și riște viața pe acest pod șubred, putrezit și instabil pentru a-și putea lucra pământurile, majoritatea oamenilor trăind din agricultură. Singura opțiune a locuitorilor pentru a ajunge în siguranță la pământurile lor este prin comuna Scodor, trecând podul de acolo și venind înapoi pe lângă râu până la pământuri, asta însemnând aproximativ 40 km.

Foarte mulți dintre săteni, și-au vândut pământurile la bani de nimic, deoarece le este imposibil să ajungă cu utilajele agricole dincolo de pod și nu își permit acest ocol prin Socodor.

Pentru bunăstarea și siguranța localnicilor este nevoie de un pod nou, actualul fiind mâncat de vreme, scândurile și grinzile fiind rupte sau la un pas de a se rupe, iar pilonii care – deocamdată – țin podul cât de cât întreg sunt putreziți atât sub apă cât și la suprafață. Majoritatea dintre ei nici măcar nu mai ating solul.

 

 

Nu ne dorim ca, în stadiul actual, Doamne ferește să moară cineva, iar noi să stăm nepăsători.

Este de menționat și lipsa accesului Poliției de Frontieră pe malul drept al Crișului Alb pentru supravegherea fâșiei dintre România-Ungaria din cauza acestui pod.

Având în vedere cele expuse mai sus dorim găsirea sau alocarea DE URGENȚĂ de fonduri pentru demolarea podului actual și construirea unui nou pod din piatră sau beton și începerea lucrărilor de construcție cât mai curând posibil.

 

În susținearea acestui memoriu anexăm:

- fotografii cu starea actuală a podului ce asigură calea de acces spre terenurile agricole și spre localitățile Iermata Neagră și Zerind

- semnăturile a 413 localnici din satul Vărșand, comuna Pilu, județul Arad pentru construirea unui nou pod peste Crișul Alb.

Președinte,

Florin Remețan

No Comments

Comments for Memoriu depus la Consiliul Județean de către președintele PMP Arad, Florin Remețan are now closed.