Lupaș (PRO România) apreciază semnarea contractului pentru 10 tramvaie noi

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on martie 19, 2020 with No Comments

Susținător al modernizării transportului public din Arad, consilierul Marin Lupaș își exprimă aprecierea pentru semnarea contractului de achiziție a 10 tramvaie noi, un lucru pe care îl așteaptă pentru arădeni de mulți ani de zile.

M-am implicat de mulți ani pentru a avea acte concrete din partea administrației locale. Arădenii aşteaptă aceste tramvaie încă de acum 10 ani. Apreciez că în sfârşit s-a semnat achiziția şi în curând vom vedea noile tramvaie în oraş.

În noiembrie anul trecut am votat alocarea celor 9,5 milioane de lei contribuție a municipiului din excedentul bugetar. Pe 26 martie 2019, deci acum un an, aprobasem deja prin vot proiectul de achiziție a 4 tramvaie dublă articulație capacitate mare și 6 tramvaie vagon capacitate medie, a indicatorilor tehnico-economici şi a cheltuielilor actualizate legate de acest proiect. În 26 septembrie 2018, după multe insistențe, am trecut în CLM acelaşi proiect în vederea finanțării lui în cadrul POR Regio 2014 – 2020. Procedurile se mişcă aşadar prea încet pentru aşteptările cetățenilor.

Repet aceste lucruri de când sunt consilier municipal pentru că arădenii merită transport public modern de mult timp. Cu toate că nevoia pentru tramvaie noi în Arad este de 20 de ori mai mare decât cea planificată de Primăria Arad, în strategia de devoltare urbană 2014 – 2030 sunt precizate doar 10 tramvaie noi, adică până în 2030 nu s-au planificat altele. Sper ca să reuşim să schimbăm şi acest lucru”, a declarat Marin Lupaş.

 

No Comments

Comments for Lupaș (PRO România) apreciază semnarea contractului pentru 10 tramvaie noi are now closed.