Lipova în atenţia ministrului turismului, Maria Grapini

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on mai 27, 2013 with No Comments

Recent, Maria Grapini , ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism a fost prezentă  la Lipova, unde s-a întâlnit cu oameni de afaceri din zonă.

Vizita a fost una “de lucru”,  aceasta considerând că zona are un potenţial turistic prea puţin valorificat. E vorba de celebra apă minerală “Lipova”, cândva consumată cu plăcere de “Casa regală a României”, Cetatea “Şoimoş” şi  “Băile  Lipova”.

La Lipova, Maria Grapini a fost însoţită de Dorel Căprar, deputat al Văii Mureşului, Mircea Purcaru, preşedinte IMM, zona de vest şi de primarul oraşului Iosif Mircea Jichici.

“ Lipova are un mare potenţial turistic, care prin sprijinul ministerului şi al autorităţilor locale, va fi valorificat. Ne lovim de aceiaşi problemă, infrastructura, dar sper, că Mureşul şi frumuseţea zonei va compensa această problemă.”- a punctat Maria Grapini.

Deputatul Dorel Căprar a recunoscut la rândul său potenţialul turistic al zonei:

“ Sunt arădean, cunosc bine Valea Mureşului, oamenii, locurile, şi mă bucur că doamna Maria Grapini e alături de noi. Dorim ca Lipova să redevină ceea ce a fost odinioară, adică locul în care oamenii veneau să vândă, să cumpere, şi să se facă bine”.

Zona reprezintă o atracţie şi pentru intreprinzătorii mici şi mijlocii:

“Păcat că potenţialul oferit de această zonă nu e folosit aşa cum ar trebui. Am convingerea că lucrurile se vor schimba în bine, iar oamenii de afaceri se vor implica mai mult aici. Asta însemnând revigorarea turismului, afacerilor şi dezvoltării rurale”- a spus Mircea Purcaru, preşedinte IMM, zona de vest.

[nggallery id=27]

 

 

 

No Comments

Comments for Lipova în atenţia ministrului turismului, Maria Grapini are now closed.